BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Ramazan'da nasıl ibadet edilir?

Ramazan'da nasıl ibadet edilir?

Ramazan ayı müslüman için tam bir hasat mevsimi. birçok güzel amelin yapılacağı, allah’ın rızasının kazanılacağı, elin kar da gönlün yarda olacağı bir mevsim. bu ayda peygamber efendimizin müjdelediği birçok hayrın ve salih amelin işleneceği günler var. işte onlardan bir...

Ramazan'da nasıl ibadet edilir?

Ramazan ayı Müslüman için tam bir hasat mevsimi. Birçok güzel amelin yapılacağı, Allah’ın rızasının kazanılacağı, elin kar da gönlün yarda olacağı bir mevsim. Bu ayda Peygamber Efendimizin müjdelediği birçok hayrın ve Salih amelin işleneceği günler var. İşte onlardan bir kaçı:

Ramazan'da nasıl ibadet edilir?

1-Oruç tutmak. Ramazan ayı boyunca oruç tutmak her Müslüman kadın ve erkeğe farzdır. Bu günlerde orucu mazeretsiz olarak terk etmek büyük günahtır. Ramazan’da tutacağı orucun yerine senenin diğer günlerinde yıllarca oruç tutsa nafile olarak yine de bu orucun yerini tutamaz. Onun için bu günler için en önemli amel gündüzleri oruç tutmaktır.

Ramazan'da nasıl ibadet edilir?

2-Geceleri Peygamber Efendimiz’in sav sünneti olan teravih namazını kılmak. Kendisi bu güzel namazı kılmış, kıldırmış ve biz kardeşlerine de tavsiye etmiştir. Bu aya özel kıymetli, sevaplı, sevimli bir ibadettir. Bunu ilerleyen bölümde genişçe açıklayacağız.

Ramazan'da nasıl ibadet edilir?

3- Kur’an okumak. Kur’an’ı Kerim bu ayda ve kadir gecesinde indirilmeye başlamıştır. Peygamber Efendimiz sav ile Cebrail as onu bu ayda karşılıklı okurlardı. Ramazan ayı Kur’an ayıdır aynı zamanda. Onun için bu ayda bizlerin Kur’an’la daha fazla haşir neşir olmamız gerekir. Onu anlamağa, anladıklarımızı hayatımızda uygulamağa çalışmalıyız.