BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Rahipler, tekme-tokat

Rahipler tekme tokat birbirine girdi. Böyle kavga görüşmüş değil.

Abone ol 3 büyük mezhebin idaresi altında olan kilisede, kavga Ortodokslar’ın Ermeni Gregoryan bölgesine adım atmasıyla çıktı.

Hristiyanlar’ın 25 Aralık’ta Hz.İsa’nın doğum günü olarak kutladığı Noel’de, binlerce kişi Filistin sınırları içinde bulunan Beytüllahim’deki Milat Kilisesi’ni ziyaret etti. M.S 333 yılında Bizans İmpartoru Konstatin tarafından inşa edilen kilisede, Hristiyanlığın 3 büyük mezhebi Ermeni Gregoryan, Rum Ortodoks ve Roma Katolikleri’nin kendilerine ayrılmış bölgeleri bulunuyor.

Kilise, 3 mezhebin rahipleri tarafından idare ediliyor. İşte bu durum önceki gün büyük bir sorun yarattı.Noel’den iki gün sonra rahipler, kendi bölgelerini temizlemek için kiliseye geldi. Rahipler ellerinde fırçalarla işe koyuldu. Rum Ortodoks mezhebinden bir kişi, tavanı temizlemek için duvara merdiven dayadı. Ancak merdivenin ayakları kendi bölgesinde değil, Ermeni Gregoryan bölgesindeydi.

İki mezhebin üyeleri ve rahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Önce, iki tarafın temizlik görevlileri tekme tokat birbirlerine girdi. Kavgaya Hz.İsa’nın “Biri sana vurunca, öteki yanağını uzat” felsefesine rağmen Ermeni ve Rum papazlar da karıştı. Kilise birden savaş alanına döndü. Bu sırada 4 kişi vücutlarına aldıkları sopa darbeleriyle hafif yaralandı. Kavgaya, Filistin polisi müdahale etti. Polis, önce grupları ayırmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca papazların arasına etten bir duvar ördü. Ortalık yatışınca temizlik devam etti.