BIST 9.002
DOLAR 34,20
EURO 37,11
ALTIN 2.979,22
HABER /  DÜNYA

Putin ve Trump el sıkıştı! İki liderden kritik Suriye mesajı

Vietnam'daki APEC zirvesinde bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Trump, Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne bağlılık üzerine el sıkışıp anlaşmaya vardı.

Abone ol

Vietnam'da düzenlenen 25. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump, Suriye konusunda el sıkıştı.

IŞİD'LE MÜCADELE EDİLECEK

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye konulu ortak bir bildiride, tamamen bitirilinceye kadar IŞİD ile mücadele konusundaki ortak çabaları sürdürme kararı aldığı kaydedildi.

KRİTİK SURİYE MESAJI

İki lider de Suriye'nin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne olan bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi ve Suriye meselesinin tüm taraflarını Cenevre siyasi süreci içinde etkin bir rol oynamaya çağırdı.

ASKERİ YOLLA ÇÖZÜLEMEYECEK

Moskova ve Washington, Kremlin internet sitesinde yayınlanan ortak bildirinin metnine göre, durumun askeri yolla çözülemeyeceğini bir kez daha vurguladı.

PUTİN: YENİ BİR SAYFA AÇTIK

Trump ile "rahat ve dostane" bir görüşme yaptıklarına işaret eden Putin, "Ancak Trump ile ayrı bir toplantı gerçekleştirememiş olmamız, ülkelerimiz arasındaki krizin devam ettiğini gösteriyor. Biz, ABD ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açarak, iki halkın da yararına olacak alanlarda iş birliğini arttırmaya hazırız." diye konuştu.

''TERÖRE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR''

Trump ile Suriye’ye ilişkin imzaladıkları ortak metnin ABD, Rusya ve diğer ülkeler için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Putin, "Bu metinle terörizme karşı mücadelenin devam etmesinin önemi vurgulanıyor. ABD’de son dönemde yaşanan trajik terör saldırıları doğrultusunda bunun ayrı bir önem taşıdığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Putin, ortak metinle Suriye’nin toprak bütünlüğüne verilen desteğin de teyit edildiğini belirterek, "Ülkedeki terör tehlikesi sona erdiğinde BM kararları doğrultusunda siyasi çözüme doğru ilerleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.