BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Putin: Bizi tahrik etmeyin

Rusya Devlet Başkanı Putin Gürcistan'ı tahrik etmekle ve Stalin gibi davranmakla suçladı

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savunma Bakanlığı'na, Gürcistan'da Rus üslerindeki askerlerin çekilmesi işleminin planlandığı şekilde devam etmesi talimatı verdiği bildirildi.

Rus haber ajanslarına konuşan Putin'in Sözcüsü Aleksi Gromov, Putin'in, Savunma Bakanlığı'na Gürcistan'daki Rus askerlerinin çekilme işleminin planlandığı şekilde devam etmesi talimatı verdiğini söyledi.

Gromov, Putin'in bu hafta içinde Rusya'nın önde gelen siyasi parti liderleriyle bir danışma toplantısı yapacağını da sözlerine ekledi. Bu arada, Putin bugün Rus Silahlı Kuvvetleri'nin üst kademesi ve bazı bakanlarla yaptığı toplantıda, Gürcistan'ı Rus askerlerini rehin alarak devlet terörizmi yapmakla suçladı.

Gürcistan'ı Stalin'in gizli polisleri gibi davranmakla da suçlayan Putin, ''Rusya'yı tahrik etmeye çalıştıkları çok açık. Gürcistan'ın bu hareketi hem ülke içinde hem ülke dışında Lavrenti Pavloviç Beria'nın siyasi mirasının işareti gibi'' dedi.

Stalin döneminde gizli polis başkanlığını yapan Gürcü asıllı Beria, 1930-1940 yılları arasında milyonlarca Sovyet vatandaşının öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. Aşırı milliyetçi Rus lider Vladimir Jirinovski de bugün ''Eko Moskova'' radyosuna yaptığı açıklamada, Rusya'nın subayların gözaltına alınmasından hemen sonra Gürcistan'ı bombalamaya başlaması gerektiğini belirterek, ''Rusya, askerleriyle Gürcistan'a yönelik her an bir işgal operasyonuna başlayabilir'' dedi.