BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

PTT personeli yarış atı gibi

(BASK) ve Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, PTT personelinin yoğunluğundan şikayetçi oldu.

Abone ol

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, ''Hükümet, PTT personelini yarış atı gibi sürekli koşturmaktadır'' dedi. Akay yaptığı yazılı açıklamada, bir çok ödemenin PTT gişelerinden tahsil edilmesi nedeniyle 2002 yılında 2,5 milyon olan işlem adedinin, 2006 yılı sonu itibariyle 16,5 milyona ulaştığını kaydetti.

Akay, iş yükü nedeniyle 2006 yılında bir çok gişe personelinin yasal izinlerini dahi kullanamadıklarını belirtti. 48 bin personelle yapılması gereken PTT hizmetlerinin, 30 bin 79 personelle yürütüldüğünü bildiren Akay, 2007'de bin 700 personel alımının planlandığını ancak yeterli olmayacağını ifade etti.

Akay, kredi kartı hesap özetleri, trafik cezaları,faturalar, icra ve mahkeme tebligatları gibi pek çok posta gönderisinin PTT aracılığıyla dağıtıldığına dikkat çekerek, ''PTT'nin dağıtım hizmetleri eksik ve yaşlı bir kadroyla zar zor yürümektedir. Personel eksikliği nedeniyle birden çok cihette dağıtım yapmak zorunda bırakılan dağıtıcılar, hastalık ve yıllık izinlerini dahi kullanamamaktadır'' dedi. Dağıtıcıların farklı mevsim şartlarında çalışmak zorunda kaldıkları için çeşitli hastalıklara yakalandıklarını kaydeden Akay şunları kaydetti:

''Hükümet, PTT personelini yarış atı gibi sürekli koşturmaktadır. PTT bu iş yükünü, bu personel sayısıyla sürdürmeye kalktığı takdirde dağıtıcılar başta olmak üzere gişe personeli ve diğer personel bir gün gelecek yarış atı gibi çatlayacaktır. Bu gidişata dur denmediği takdirde vahim olayların yaşanmasından endişe duymaktayız.'' Personel eksikliğinin giderilmesi için en az 10 bin kadro gerektiğini savunan Akay, bu kadroların verilmemesini kınadığını bildirdi.