BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

PSV Hollandada manşetlerde

Hollanda'nın büyük tirajlı gazeteleri, PSV'nin galibiyetini manşet olarak kullandılar.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'nde dün gece oynanan karşılaşmada PSV Eindhoven'in deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 yenmesinin ardından Hollanda'nın büyük tirajlı gazeteleri, PSV'nin galibiyetini ön sayfalarında manşet olarak kullandılar. PSV'nin almış olduğu bu galibiyeti, başarı olarak niteleyen gazeteler, yaptıkları yorumlarda, takımlarını deplasman fatihi olarak değerlendirdiler.

Farklı gazetelerin farklı başlıklarla ele aldığı konuda, en ilginç başlığı De Telegraaf gazetesi kullandı. 'PSV, Türk fırtınasına kafa tuttu' başlığıyla verilen haberde, Ronald Koeman'ın akılcı bir taktikle İstanbul'dan puanlarla ayrıldığını yazdı.

Antrenörlük kariyerinde Erik Gerets'in başarı karnesinin Ronald Koeman'dan daha iyi olduğunu da haberlerinde ve yorumlarında yer veren gazeteler, PSV'nin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sert rüzgar ve ateşli seyirciye rağmen galip ayrılmasında Ronald Koeman'ın baş rolü oynadığını vurgulandılar.

Son haftalarda Süper Lig'de aldığı sonuçlarla sıkıntılı dönem geçiren Galatasaray teknik direktörü Gazeteler, Erik Gerets'e taraftarın istifa konusunda baskı yaptığını ve dün alınan PSV mağlubiyetiyle de belçikalı çalıştırıcının işin daha da zorlaştığı ifade edildi. Hollanda basını bu mağlubiyetin ardından Gerets'in Galatasaray serüveninin kısa bir süre sonra sona erebileceğini de sayfalarına taşıdılar.

Hollanda basınında gazetelerin kullandığı başlıklarsa şöyle:

De Telegraaf: "PSV, Türk fırtınasına kafa tuttu"
Algemene Dagblad: "PSV, Şampiyonlar liginde ikinci tura çok yaklaştı"
de Volkskrant: "Sakin olan PSV, Galatasaray'ı sildi"
NRC Dagblad: "Ülke şampiyonu İstanbul'da şanslıydı"
Noordhollands Dagblad: "PSV, Galatasaray karşısında akıllı oynadı"
Trouw: "PSV, Türkiye'den önemli puanlar aldı"
Het Parool: "Sakin ve akıllı olan PSV, Galatasaray'ı yendi"
Spits: "İkinci tur göründü"