BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,93
ALTIN 2.802,72
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

PS3 Move erkek konsolu imajını kıracak

Playstation'ın yeni ürünü PS3 Move erkeklerin yanı sıra bayanlara da hitap edecek

Abone ol

Sony’nin oyun konsolu  Playstation 3 (PS3) ile Türkiye’de geçen yıl
yüzde 70 büyüdüklerini söyleyen Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Özgür Kirazcı, “Bu yıl da yüzde 50 civarı büyümeyi öngörüyoruz. Şu anda Türkiye’de 150 bin PS3 kullanıcısı var. Yıl sonunda bu sayı 200 bini aşacaktır” dedi.

HT Ekonomi Soruyor programına katılan Kirazcı, “Türkiye PS’de tam bir futbol ülkesi. PS’si olan nerdeyse herkes futbol oynuyor. Ağırlıklı olarak erkekler PS oynuyor ve erkeklerin sahiplendiği bir konsol olarak biliniyor ama erkeklerdenhırsını almak için PS’de Street Fighter oynayan kadınlar da var” dedi.

Kirazcı, “PS fanatiklerinin yanı sıra kadınlar başta olmak diğer kesimlerin de ilgisini çekecek olan PS Move eylülde çıkacak. Move ile bir kameranın karşısına geçerek, harekete duyarlı kumandayla oyun oynayıp, gerçeklik hissi artacak” dedi.

Bu yaz bitmeden PS  Store’un Türkiye’de de açılacağını ve bununla ilgili altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirten Kirazcı, “Kullanıcılar, PS Store üzerinden özellikle küçük oyunları internet üzerinden satın alabilecek. Bazı oyunların ekleri ve paketlerini indilebilecekler. PS Store üzerinden kredi kartıyla film ve benzeri içerik de alınabilecek“ dedi.

% 20 ÖTV fiyatları yükseltiyor

Türkiye ile yurtdışındaki konsol fiyatları arasındaki farkın konsoldan
alınan yüzde 20’lik bir ÖTV’den ve perakendedeki yüksek kar marjlarından kaynaklandığının altını çizen Kirazcı, şunları söyledi: “Fiyat farkını konsolun yanında verdiğimiz oyun ve aksesuvarlarla giderip, fiyatları Avrupa ile aynı seviyeye  getirmeye çalışıyoruz.”

3D-TÜRKÇE PS OYUNU 2011’DE

Geçen aydan itibaren sunulan güncellemelerle tüm PS3’lerin 3D oyunlar için uyumlu hale geldiğine dikkat çeken Kirazcı, şunları söyledi: “Şu anda 4 tane oyun 3D’ye hazır durumda; PAIN, Super  Stardust, Wipeout ve MotorStorm. Bunlar yakında indirilebilir olacak. Sony Türkiye olarak bu yıl içinde çıkacak ve bütün aile birlikte oynayabilecek bir sosyal oyunun Türkçeleştirilmesi için çalışıyoruz. Bunun yanında ilk 3D ve Türkçe içerikli  oyunumuzu da 2011’in başında çıkartacağız.”