BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,86
ALTIN 2.821,92
HABER /  GÜNCEL

Prangayı çözün büyüyelim!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk ekonomisinin prangalı olduğunu iddia etti

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün ayağındaki prangaların çözülmesi durumunda Türkiye'yi dünyanın bir numaralı ekonomisi haline getireceklerini söyledi.

Korel Termal Otel'de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen ödül törenine katılan ve burada 'Türkiye Ekonomisi Değerlendirilmesi' sunumu yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün 25 yılda çok büyük bir başarıya imza attığını bildirdi.

Türkiye'nin müthiş bir başarıya imza atarak 3 milyar dolar olan ihracatını 25 yılda 103 milyar dolara çıkardığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu başarının Türk özel sektörünün başarısı olduğunu kaydetti.

Böyle bir başarının başka hiç bir yerde olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bunu Türkiye girişimcisi yapıyor. Bunu gururla söylüyorum. Avrupa'da satılan her iki televizyondan biri Türk malıdır. Bunu Türk müteşebbis yapıyor. Avrupa'da satılan her üç beyaz eşyadan bir tanesi de Türk malı. Biz, bugün Türkiye dünyanın en büyük ekonomisi diyoruz. Biz ilk onun içine sokar ve ileride dünyanın bir numaralı ekonomisi haline getiririz. Yaptığımız ortada. Biz 'Türkiye'yi hedefi olan dünyanın ilk on ülkesi içerisine sokarız. Ama bizim ayağımızda prangalar var. Ayağımızdaki prangaları çözün arkadaşlar. Oyunu rakibimiz hangi sahada oynuyorsa, beni de o sahada yap. Bakın o zaman Türkiye'yi dünyanın bir numaralı ekonomisi haline nasıl getiriyoruz." dedi.