BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,09
ALTIN 2.444,26
HABER /  GÜNCEL

Polisten imamlara vaaz

Hep imamalar vaaz verecek değil ya bu sefer imamlar dinledi, polis konuştu. Polisin vaaz konusuna gelince...

Abone ol

Her cuma camilerde vaaz veren ve cemeatlere konuşan imamlar, bu sefer polisleri dinledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Dairesi Başkanlığında görevli Emniyet Amiri Dr. Necati Alkan, İzmir'deki imamlara terör ve özellkle dini motifli örgütler konusunda ilginç bir konferans verdi.

İmamlara terör dersi verdi.

İmamlara,Türkiye'de dini motifli terör örgütlerinin 1980'li yıllarda ortaya çıktığını, 1990'lı yıllarda gelişerek silahlı eylemler yapmaya başladıklarını söyleyen Emniyet Amiri Dr. Necati Alkan, Türkiye'nin 30 yıldır terörün her türlüsüyle aralıksız mücadele ettiğini ve bunların arasında dini istismar eden terör örgütlerinin de yer aldığını imamlara anlattı. 

12 bin tarikat

Dünyada yaklaşık 3 bin din, 6 bin mezhep ve 12 bin tarikat
olduğunun öne sürüldüğünü de açıklayan Alkan,
''İnsan, ilk var olduğu günden beri bir şeylere inanma eğilimindedir. Yeryüzünde dinsiz toplum görmek mümkün değildir. Marks, 'Din, burjuvanın halkı uyutmak için kullandığı bir araçtır' der. Türkiye'de din hareketini etkileyen 3 önemli olay vardır. Bunlar 1928 yılındaki Müslüman Kardeşler Hareketi, 1970 ve 80'li yıllarda gerçekleşen İran devrimi ve Afganistan'ın işgalidir."

Uyarı boş bırakmayın

Emniyet Müdüründen imamalara bir de önemli uyarı geldi:
Din, ortaya bırakılabilecek kadar kolay birşey değildir. Siz dinle ilgili boş alanları doldurmazsanız, din istismarı ortaya çıkar.