BIST 9.976
DOLAR 34,06
EURO 38,05
ALTIN 2.833,33
HABER /  GÜNCEL

Polisten film gibi operasyon

Polis benzeri ancak filmlere konu olan bir takiple kazaya neden olan TIR'ın sürücüsünü yakalamayı başardı.

Abone ol

Eyüp Nurtepe viyadüğünde gece yarısı meydana gelen kazada hayatını kaybeden sürücünün izini süren polis, benzeri ancak filmlere konu olan bir takiple kazaya neden olan TIR'ın sürücüsünü yakalamayı başardı.

İstanbul'daki MOBESE sistemine kayıtlı onlarca kameranın görüntülerini didik didik inceleyen polis, aradığı şüpheliyi galerilere araç taşıyan TIR'da buldu. Eldeki en küçük delillerden yola çıkan polisin, olayı iki gün gibi kısa bir sürede aydınlatması dikkat çekti.

Medyaya da yansıyan Eyüp Nurtepe Viyadüğü üzerinde 18 Şubat gecesi meydana gelen kazada Hakan Sağanak isimli sürücü arıza yapan cipini emniyet şeridine çekti. Yardım beklediği sırada arkadan gelen ve otomobil taşıdığı belirtilen bir TIR cipe çarptı. Savrulan cip ile bariyer arasına sıkışan talihsiz sürücü olay yerinde can verdi. Görgü şahitlerinin ifadelerini değerlendiren görevliler olaya neden olan araç ve sürücüsünün peşine düştü.

Kazanın ardından aksiyon filmlerini aratmayan amansız bir takip başlatıldı. Araştırmalar ilk olarak bölgeye yakın MOBESE kameralarının görüntülerinin incelenmesiyle başladı. Ardından aracın güzergahı boyunca onlarca kameranın görüntüleri alınarak ipucu aranmaya başlandı. Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği'nin uzman ekipleri aradıkları izi kamera görüntülerinden elde etmeyi başardı. Bir çok kamera görüntüsüne yansıyan otomobil yüklü TIR, bir numaralı ipucu olarak kayda geçti.

Olayın bundan sonraki kısmı ilgili büro amirliğinin tespite dayalı çalışmasıyla genişletildi. Görüntülerdeki TIR'ın İstanbul'da araç yüklediği araç dağıtım merkezi ile irtibata geçildi. Otomobil dağıtım merkezi görevlilerinin beyanlarıyla olaya karışan TIR olduğu tahmin edilen aracın Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na, oradan da Antalya'ya doğru yola çıktığı belirlendi. Şirketin güvenlik kameralarındaki görüntülerle olay yerinde çekilen MOBESE kamerası görüntülerinin örtüşmesi polislere sağlam ipucu verdi. Plakası alınan ve gideceği adres konusunda bilgilerine ulaşılan TIR'ın ele geçirilmesi artık an meselesi oldu. Sürücüsünün F.O isimli şüpheli olduğu belirlenen aracın bağlı bulunduğu şirketin adresine de ulaşıldı. İzmit-Bursa Yolu Vezirçiftliği semtindeki merkez ofisin, aranın TIR'ın bağlı olduğu şirket olduğu tespit edildi. Bu adrese yönelen Eyüp Asayiş Büro görevlileri işi sıkı tutarak tespitlerini burada da sürdürdü. Yapılan ilk incelemede sürücünün Vezirçiftliği'ndeki ofise gelerek kendi firmaları bünyesinde kaza raporu tutturduğu belirlendi. Bu sayede kaza raporu tutulan araç ile Nurtepe'deki kazaya karışan aracın aynı olduğu ortaya çıktı.

İlk ifadesi alınan F.O'nun olay gecesi yanlız olmadığı ve araçta H.D isimli bir kişinin daha bulunduğunu söyledi. Ancak H.D'nin olay sırasında yandaki koltukta uyuduğunu da belirtti. Bu ifadenin ardından Bursa'da bulunduğu belirlenen H.D de ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.
Eyüp Asayiş Büro Amirliği'ni teslim edilen şüphelilerden ifadesi alınan H.D serbest bırakılırken aracın sürücüsü olduğu belirlenen F.O Eyüp Adliyesi'ne sevk edildi. Emniyetten çıkışı sırasında basın mensuplarının sorularına cevap veren F.O "Ne söyleyeyim, pişmanım." dedi.