BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Polisten dayak savunması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kadıköy'de polislerin gazeteci dövdüğü iddialarına karşı açıklama yaptı

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kadıköy'de dün çıkan yangında basın mensuplarının polislerce zor kullanılarak uzaklaştırıldığı yönündeki haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, bugün bazı yazılı basın organlarında, ''Kadıköy'de çıkan yangını görüntülemek için olay yerine giden basın mensuplarının polisin saldırısına uğradığı'' şeklinde haberler yer aldığı belirtildi.

Bostancı Kozyatağı'nda bir apartmanın 3. katında yalnız yaşayan, akli dengesi bozuk Birsel Erözçakır'ın çöp ev haline getirdiği dairesini dün yaktığı ve yangında da hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, meydana gelen adli olayın incelenmesi için polisin olay yerini bant ile çevirip muhafaza altına aldığı kaydedildi.

Ambulansın girebilmesi için bandın açılması üzerine, o ana kadar bant dışında bulunan basın mensuplarının da olayı görüntülemek için bandı aşarak daireye girmek istedikleri belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Esasen ceza kanunumuza göre inceleme tamamlanmadan girilmesi suçteşkil eden olay yerine, basın mensuplarımızın daha iyi görüntü alabilmek için girmeleri neticesi, önce maktule müdahale eden doktor ve daha sonra görevlilerimizle tartışma ve akabinde yaşanmasını arzu
etmediğimiz görüntüler oluşmuştur.

Bu tür olaylarda kamu görevi yapan sağlık personeli, güvenlik görevlileri ve basın mensuplarının, görevlerini daha rahat yapabilmeleri için görevlerinin bilinci, sorumluluğu ve sınırları içerisinde, karşılıklı anlayış ve saygı ile görev yapmaları esastır.''