BIST 10.025
DOLAR 35,16
EURO 36,68
ALTIN 2.956,54
HABER /  GÜNCEL

Polise var da sicil amirine niye yok!

Polise getirilen askerlik muafiyeti polislerin sicil amiri durumundaki kaymakamları da ayağa kaldırdı

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Polisler için getirilen askerlik muafiyeti polislerin disiplin ve sicil amiri durumunda bulunan kaymakamları da ayağa kaldırdı. Kaymakamlar bir kanun taslağı hazırlayarak milletvekillerinin kapısını aşındırmaya başladı. Kaymakamlar da polisler gibi askerlik muafiyeti istedi.

Polislere getirilen askerlik muafiyeti ilk olarak doktorları harekete geçirdi. Hekimler de yaptıkları hizmetin önemine dikkat çekerek askerlik muafiyeti istedi. Doktorlardan sonra harekete geçen ise kaymakamlar oldu.

571 MÜLKİ İDARE AMİRİ İÇİN

Çeşitli ilçelerden kaymakamlar Meclis’te grubu bulunan partilerin milletvekillerine bir kanun teklifi tasarısı taslağı gönderdi. Taslak önerisinde muafiyet gerekçesi için öncelikle görevde bulunan kaymakamların askerlik durumuyla ilgili rakamlar verildi. Buna göre Şubat 2011 itibariyle 217’si kaymakam adayı, 31’i merkez teşkilatta görevli, 323 ’ kaymakam va vali yardımcısı olmak üzere 571 mülki idare amiri askerlik yükümlülüğünü yerine getirmedi. Her yıl mesleğe yeni başlayan 60-65 civarında mülki idare amiri nedeniyle de bu sayı çok değişmiyor.

ASKERLİK NEDENİYLE YAŞANAN SIKINTILAR

Kaymakamlar bulundukları ilçede en üst düzey mülki amir olarak hayati derecede önemli işler yaptıklarının altını çizerek askerlik nedeniyle görevlerinden ayrılmalarının sıkıntılarına dikkat çektiler. Kaymakamlara göre askere giden kaymakam yerine vekaleten görevlendirme yapılıyor. Bu iş yükünü arttırıyor. Aynı anda bir kaç ilçeye bakmak zorunda kalan kaymakamların görevlerinin ifasını zorlaştırıyor. Halkın şikayet ve müracaatları zamanında yerine getirilemiyor. Kaymakamlar tarafından yapılan koordinasyon görevlerinde de aksamalar yaşanıyor. 

SEFERBERLİK SAVAŞ DÖNEMİNDE ASKERE ALINMIYORUZ!

Seferberlik ve savaş döneminde bile kaymakamların görevlerine devam ettiğinin altını çizen kaymakamlar barış döneminde de uzun süre görevlerinden ayrı kalmalarının yaratacağı sıkıntıya dikkat çekti.

Kaymakamlar, "Emniyet teşkilatının disiplin ve sicil amiri olan, emniyet asayişten 1. derecede sorumlu ve 5. bölge hizmeti olarak 5 yıl şark hizmeti yapan mülki idare amirlerinin de hazırlanan emniyet teşkilatlarına askerlikten muafiyet getiren düzenlemeye dahil edilmesini" istedi.