BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

Polise dava açtıran haber

Dink suikastıyla ilgili haberler emniyeti kızdırdı. Akşam'ın 'vur emri polis şefinden' haberine polis dava açıyor.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü, ''gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili, Trabzon TEM Şube Müdürünün olayla ilgisi olduğu şeklindeki iddianın kesinlikle yalan olduğunu'' açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:
''Akşam Gazetesinin 10 Şubat 2007 (bugün) tarihli sayısında manşetten verilen 'Vur Emri Polis Şefinden' haberi ve bazı basın yayın organlarında benzer konuyu içeren haberlerde yer alan; gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili, Trabzon TEM Şube Müdürünün olayla ilgisi olduğu şeklindeki iddia kesinlikle yalandır. Gerçek dışıdır, iftiradır, hayal mahsulüdür. Bu iddianın gerçeklerle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.

Bu iddia olayın vuku bulmasından itibaren canı pahasına çalışan Emniyet Teşkilatını karalamaya yönelik kampanyaya ve bilgi kirliliğine açık bir örnek olup, bu kirliliğin nerelerden kaynaklandığının açık bir göstergesidir.

Bu asılsız iddiayı öne sürenler ve yayınlayanlar hakkında gerekli yasal işlemlere başlanmıştır.Keyfiyet kamuoyuna saygı ile duyurulur..''

Karalama kampanyası
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Yahya Öztürk, ''kendisini ve teşkilatını hedef alan haberlerin karalama kampanyasının asılsız ürünü olduğunu'' belirterek, sorumlular hakkında dava açacağını bildirdi.

Yahya Öztürk, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, bugünkü Akşam Gazetesinde, ''Vur Emri Polis Şefinden'' başlığı altında haber yayınlandığını belirten Öztürk, ''Şahsımı ve teşkilatımı hedef alan haber, yalan, iftira ve karalama kampanyasının asılsız bir ürünüdür. Kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturmaya ve kafaları karıştırmaya yönelik kampanyanın bir parçasıdır. Benim haberde ifade edelin hususlarla uzaktan yakından hiçbir ilgim yoktur. Bu haber ile ilgili, sorumluluğu olanlar hakkında hem ceza hem de tazminat davası açacağım'' dedi.