BIST 9.056
DOLAR 34,29
EURO 37,21
ALTIN 2.979,50
HABER /  GÜNCEL

Polis linçten zor kurtardı

Cep telefonunda Kürtçe şarkı dinledi. Vatandaşlar başka türlü anladı.

Abone ol

Şişli Ayazağa'da 17 yaşındaki fırın işçisi E.Ç., PKK terör örgütü sempatizanı olduğu iddiasıyla vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Olay, gencin Ayazağa'daki bir parkta otururken cep telefonundan Ahmet Kaya'ya ait Kürtçe bir şarkıyı dinleyip eşlik etmesi üzerine başladı. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre ise E.Ç. terör örgütü lehine slogan atınca olay çıktı.

Kısa süre içinde parkta toplanan bir grup, E.Ç.'ye saldırarak dövmeye başladı. Vücudunun çeşitli yerleri darp edilen E.Ç., öfkeli grubun elinden kurtulmak için kaçarak çalıştığı fırına sığındı.

Fırına kaçtı
E.Ç.'nin tanıdıklarının haber vermesi üzerine polis fırına geldi. Kalabalığı yatıştırmakta güçlük çeken polislerden ikisi çıkan arbedede hafif şekilde yaralandı. Kalabalığın, polis yeleği giydirilerek Emniyet'e götürülmek istenen E.Ç.'nin içinde bulunduğu polis otosuna saldırması sonucu da araçta maddi hasar meydana geldi.

Şarkı dinlenecek
Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan E.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, halkı galeyana getirecek bir unsur olup olmadığının tespiti için telefondaki şarkının tespitini istedi.

'Slogan attı' iddiası
Bu arada bazı Ayazağa sakinleri, E.Ç.'nin "13 kelle aldık. Ben Apocuyum" diye bağırdığını iddia ettiler.

Milliyet