BIST 9.109
DOLAR 34,23
EURO 37,63
ALTIN 2.920,55
HABER /  GÜNCEL

Polis Galatasaray tesislerinde arama yaptı

Galatasaray tesislerinde arama yapan polis kulübün sportif koordinatörü Bülent Tulun'un ifadesini aldı. Kulüpten yapılan açıklamada, konunun şike soruşturması ile ilgisi olmadığı savunuldu.

Abone ol

İstanbul Organize Suçlar Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Galatasaray Kulübü'nün Florya'daki Metin Oktay Tesisleri'nde, Seyrantepe'deki yönetim katında ve eski başkan Adnan Polat'ın Mecidiyeköy'deki ofisinde arama yaptılar.

İnceleme kapsamında Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evi de arandı.

Arama sonrasında polis ekipleri Tulun'la birlikte klübün Seyrantepe'deki merkezine gelerek incelemeyi burada sürdürdü ve Tulun'un ifadesini aldı.

Aramalar sonrasında kulüp adına açıklama yapan, Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, Bülent Tulun'un gözaltına alınmasının söz konusu olmadığını ve iç yazışmalarından kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtti.

Dürüst'ün açıklamaları ardından klübün internet sayfasına konulan metinde "Galatasaray Spor Kulübü'ne ilişkin herhangi bir iddia ve bu iddialara ilişkin bir arama kararı bulunmamaktadır" denildi.

"Bu süreçte Rigobert Song dahil, hiçbir eski ve yeni sporcumuzun adı gecmemektedir" denilen açıklamada "hiçbir kulüp çalışanı veya yöneticisi de şüpheli sıfatı ile yer almamaktadır"ifadesi yer aldı.

Günün içinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan, Bülent Tulun aleyhinde herhangi bir suçlama olmadığını ve kendisine tanık sıfatıyla başvurulduğunu söyledi.

Doğan, soruşturma kapsamında güvenlik güçlerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ve polisin Tulun'la 2007 yılında yazılmış mektup niteliğinde bir belge ile ilgili görüştüğünü de söyledi.

Doğan ayrıca, Tulun'un polise ifade vermesinin şike soruşturmasıyla ilgisi olmadığını da savundu.

Şike soruşturması kapsamında bir süre önce açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturmada adı geçmeyen bir takımın daha olduğunu söylemişti.

Şike soruşturması kapsamında şu ana kadar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 31 kişi tutuklandı.