BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Polis ARTyi didik didik etti!

Ergenekon soruşturması kapsamında ART ve Türk Metal Sendikası'ndaki aramalar 10. saatini doldurdu.

Abone ol

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Avrasya Televizyonu'nda (ART) ve Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde sabah saat 07.30'da başlayan aramalar sürüyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ART binasına gelerek, çalışanlara ''geçmiş olsun'' dileklerini iletti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Okuyan, ''AK Parti'nin karşısında olan

 İnanç'ın evindeki arama bitti!

''Ergenekon'' soruşturması
kapsamında gözaltına alınan
gazeteci Ünal İnanç'ın evinde
yapılan arama sona erdi.  
 
İnanç'ın Batıkent'teki evindeki
arama yaklaşık 10 saat sürdü.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri
evin içindeki aramaların yanı sıra
bahçedeki dolaplarda ve köpek
kulübesinde de arama yaptı.
Arama çalışmalarının ekipteki
bir polis tarafından kamerayla
kaydedildiği gözlendi.

Bu sırada komşulardan bazılarının
evlerinin balkonlarına Türk
bayrakları ve Atatürk posterleri
astıkları görüldü. Polis, saat
17.30'de sona eren aramanın
ardından içinde çeşitli doküman
ve belgeler bulunan 5 koliyi
araçlara yükleyerek götürd

, iktidarı eleştiren, ABD ve AB ile ilişkilerde Türkiye aleyhinde gelişmeler olduğunu iade edenlerin susturulmak istendiğini'' ileri sürdü. Operasyonun psikolojik sonuçlarının uzun yıllar hissedileceğini belirten Okuyan, ''Yaşananlar 12 Eylül'ü hatırlatıyor'' dedi.

ART'YA ZİYARETÇİ AKINI

DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve DSP İzmir Milletvekili Recai Birgül de kanala gelerek, çalışanlara ''geçmiş olsun'' dileklerini iletti.

Bu arada, yaklaşık 2 saat önce, polis tarafından bilgisayarlardaki bilgileri yedekleme yapmak için çok sayıda hard diskin getirildiği görüldü.

Bir grup vatandaş da ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle kanal önünde bir süre bekleyerek, AK Parti ve ''Ergenekon'' soruşturması aleyhinde slogan attı.

ART yönetimi, bina önünde bekleyen basın mensuplarına yemek dağıttı.

SENDİKADAKİ ARAMA

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nde sabah saat 07.30'da başlayan arama sona erdi.  
 
Sendika Genel Mali Sekreteri Mehmet Soyupek, aramanın tamamlanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''fabrikalardaki işsiz kalmalara karşı Genel Başkan Mustafa Özbek'in etkin biçimde çaba gösterdiği bir dönemde bu olayın yaşanmasının bir tesadüf olmadığını'' savundu.

Yine bu olayın Türk-İş'in işten çıkarmalara karşı eylem kararı aldığı bir dönemde yaşanmasının ''düşündürücü'' olduğunu belirten Soyupek, ''Türk sanayinin de gelişmesine katkı sağlayan böyle bir kurumun, ne olduğu belirsiz suçlamalarla susturulmak istenmesi, başka amaçların devrede olduğunu açığa çıkarmaktadır. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesini benimseyen, ülkemizin bağımsızlığını savunan kişi ve kurumları sindirmeye yönelik olduğu anlaşılan bu olayı esefle kınıyoruz. Bağımsız adalete güveniyoruz'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Soyupek, aramanın tamamlandığını, tutanakların imzalanmasının ardından polisin binadan ayrılacağını söyledi.

Soyupek, polisin binadan ayrılmasının ardından sendika yöneticileriyle toplantı yapacaklarını bildirdi.