BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,85
ALTIN 2.821,61
HABER /  SPOR

Polat yumruğunu masaya vuracak

Galatasaray'ın son haftalarda uğradığı kötü sonuçlar Sarı-Kırmızılı yönetimin sabrını taşırdı.

Abone ol

Hem ligde hem de Avrupa'da büyük hedeflere ulaşmak için sezon başında Teknik Direktör Rijkaard'ı takımın başına getiren ve kadrosunu Keita, Elano, Leo Franco gibi yıldızlarla güçlendiren yönetim, kötü gidişatın faturasını devre arasında kesmeye hazırlanıyor.

Ligde son oynanan Manisaspor ve Bursaspor maçlarında 5 puan kaybeden Sarı-Kırmızılı oyuncuların ortaya koyduğu futbolu beğenmeyen Başkan Adnan Polat ve Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'in takımdaki kötü gidişatın devam etmesi halinde ocak ayında birtakım sert kararlar almayı planladığı öğrenildi.

Başkan Polat ve Üstünel, öncelikle Rijkaard'la bir toplantı düzenleyerek kötü gidişatın hesabını soracak. Hollandalı teknik adamdan Florya Tesisleri'ndeki kamp uygulamasının yeniden başlatılmasının yanında takım içinde disiplini bozan yerli ve yabancı oyuncuların sert bir şekilde cezalandırılması istenecek. Başkan Polat ve Üstünel, sezon başından itibaren bir türlü beklentilere cevap veremeyen Brezilyalı yıldız Elano ve Linderoth'un gerekirse takımdan gönderilmesini gündeme getirecek.

Özellikle Brezilya Milli Takımı'nda forma giyen Elano'dan kendini bir an önce toparlaması istenecek. Brezilyalı oyuncunun kötü futbolunun devam etmesi halinde ocak ayında başka bir takıma satılması veya kiralanması gündeme gelecek.

Sakatlıktan bir türlü kurtulamayan Linderoth ise takımdan gönderilecek. Sarı-Kırmızılı yönetim, bir yandan takımın düzelmesi için bu kararları alırken diğer yandan da Rijkaard'ın raporu doğrultusunda takıma yeni takviyeler yapacak. Başkan Polat ve Üstünel'in takıma bir savunma bir de hücum oyuncusu transfer etmeyi düşündüğü ifade ediliyor.