BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,08
ALTIN 2.840,06
HABER /  POLİTİKA

PKKya terör örgütü dedi

Görüşme uzadıkça uzadı, Maliki bir hayli direndi. Kameraların önüne çıktığında o cümleyi söyledi.

Abone ol

Irak Başbakanı Maliki'nin, Erdoğan ile yaptığı görüşmede gündem PKK'ydı.
Görüşme uzadıkça uzadı, Maliki, terör anlaşmasını imzaya yanaşmadı. Sonunda orta yol bulundu, Türkiye ile Irak arasında teröre karşı "mutabakat muhtırası" imzalandı.

Mesut Barzani'ye bir terör anlaşmasını kabul ettiremeyeceği için imzadan kaçan Maliki, Başbakan Erdoğan ile kameraların karşısına çıktığında herkes merak içindeydi. Çünkü beklenen Maliki'nin PKK'nın bir terör örgütü olduğunu kabul ettiklerini ilan etmesi yönündeydi.

Başbakan Erdoğan sözlerine "Irak'la başta terör olmak üzere bir çok konuda faydalı anlaşmalar yaptık. Terörle mücadale ortak anlaşmasını az önce imzaladık. Değerli kardeşim Maliki'ye teşekkür ediyorum" dedi.

SONUNDA DEDİ...

Söz sırası Maliki'ye verildiğinde, o cümle beklendi. Maliki de sonunda şöyle konuştu;
"Aziz kardeşim Erdoğan ile birlikte her iki ülkenin ortak çıkarlarına yönelik anlaşma sağladık. Irak'ta terörün üstesinden gelinirse diğer ülkelerdeki teröre önlem alınabilir. Başta PKK Kongragel olmak üzere Irak'ta tüm terör örgütlerinin faaliyetlerine izin verilmeyecektir. Türkiye'nin ve Irak'ın terörden kurtulması için gereken mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Kuzey Irak Kürdistan yönetimi de bu karara uyacaktır." dedi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Türkiye ile yapılacak anlaşmanın Kürdistan yönetimini bağlayıp bağlamayacağı yönündeki soru üzerine, "Irak Kürdistanı, Irak'ın bir bölümüdür. İki devlet arasında varılan bir mutabakat, her iki ülkenin tamamını da ilgilendirir ve sorumluluk altına sokar" dedi.