BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,46
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın yeni hedefi bu kez siviller

KCK'ya 'Bu Nevruz kanlı 1 Mayıs olsun' talimatı veren Kandil'in kutlamaların ardından, sivillere yönelik bombalı saldırılar planladığı ortaya çıktı

Abone ol

Ağır kış şartlarına rağmen kırsalda aralıksız yürütülen operasyonlar nedeniyle üstlenme yapamayan PKK'nın Öz Savunma Birlikleri'ni (ÖSB) kullanarak yeni bir eylemlilik sürecine gireceği belirlendi.

Star'ın haberine göre PKK'nın, Nevruz için meydanlarda kitlesel kutlamalar yapılmasının ardından, bu eylem sürecini Nisan ayı başında başlatacağı tespit edildi.

Eylemlerde kullanılacak bombaların saklandığı yerlerin koordinat bilgilerinin de bu birimlere şifrelerle ulaştırılacağı kaydedildi. Özellikle metropol şehirlerde bombalı eylemlere karşı ilgili birimlerin dikkatli olması istenilen raporda yapılacak eylemlerin sivil kayıpların çok olacağı, kanlı saldırılar şeklinde olacağı uyarısında bulunuldu. Raporda, toplumsal infial uyandıran Mısır Çarşısı, Mavi Çarşı ve Kumrular Caddesi saldırıları örnek gösterildi.

BU NEVRUZ KANLI 1 MAYIS OLSUN

Komiser Cem Kerman ile eşi Dilay Kerman'ın yaşamını yitirdiği halı saha maçı yapan polislere yönelik silahlı saldırının ardından "Yeter ki bir polis ölsün, 50 sivil öldürülebilir" açıklaması yapan Bahoz Erdal kendine bağlı birliklere "sivillere yönelik bombalı saldırı yapın" talimatı verdi. Bahoz Erdal'ın Öz Savunma Birlikleri isimli bireysel inisiyatif kullanabilen, bomba eğitimi almış Suriye'deki kamplarda bulunan 20 kadar elemanını Hatay ve Gaziantep sınırlarından yurda soktuğu belirlendi.

İstihbarat kaynaklarına göre Kandil, KCK'ya "Bu Nevruz kanlı 1 Mayıs olsun" talimatı verdi. Örgütün, Ocak ayından beri sürdürülen sokak eylemlerini Nevruz ile birlikte zirveye ulaştırmayı, Nevruz alanlarını savaş alanlarına çevirmeyi planladığı kaydedildi. Örgütün bu yılki Nevruz için asıl hedefinin ise özellikle Diyarbakır ve Yüksekova'da "isyan provası"nın yapılması olduğu kaydediliyor.