BIST 8.633
DOLAR 34,34
EURO 37,46
ALTIN 3.025,50
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın silah bırakmasını hangi ülkeler istemiyor?

Abdullah Öcalan, Geçitli Köyü'nde bir yolcu minibüsünün bombalanması sonucu 9 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili bakın hangi ülkeyi işaret etti.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın silah bırakması amacıyla İmralı'da başlatılan görüşmelerde Abdullah Öcalan, Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata'ya, 2010 yılında Hakkari'nin Geçitli Köyü'nde bir yolcu minibüsünün bombalanması sonucu 9 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili İran'ı işaret etti.

İran

, İmralı'da sürdürülen müzakerelerin perde arkasını araştırdı ve çok ilginç bulgulara rastladı. Gazetenin haberine göre o dönemde yapılan görüşmeleri hatırlatan Öcalan, 'Görüşmelerde güven sağlandığı bir dönemde süreci sabote etmiştir. Geçitli'de bombayı patlatan, süreci tıkamak isteyen İran olabilir' dedi.

GÜNÜN TÜM SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN


Almanya

PKK'nın dış destekleri arasında Almanya başı çekiyor. PKK'ya bağlı birçok illegal örgütün serbestçe faaliyet yürütmesine imkan tanıyan Almanya, terör örgütünün önemli bir finans kaynağı haline geldi.

İsrail

Bunun yanında İsrail de PKK'nın destek aldığı ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinin İsrail komandoları tarafından saldırıya uğradığı 31 Mayıs 2010 gecesi, PKK'nın da İskenderun'da Şehit Remzi İlboğa Kışlası'na saldırıp 7 askeri şehit etmesi, 'İsrail-PKK işbirliği' şüphelerini akıllara getirmişti.

Ankara Strateji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özcan, dış faktörler İran, İsrail, Suriye, Irak ve Avrupa birlikte değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, dış ülkelerin PKK'yı kullandığını hatırlattı. Oslo sürecinden ders alınması gerektiğini ifade eden Özcan, "Alan PKK'ya bırakılmamalı." dedi.