BIST 10.343
DOLAR 32,64
EURO 35,09
ALTIN 2.447,88
HABER /  GÜNCEL

PKKnın bombacısı yakalandı

İzmir'de düzenlenen operasyonda, bombalı eyleme hazırlanan PKK'lı yakalandı

Abone ol

İzmir'de düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olduğu ve bombalı eylem hazırlığı yaptığı ileri sürülen 1 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü üyesinin bombalı eylem için İzmir'de bulunduğu istihbaratı üzerine, İzmir merkez ve bazı ilçelerde operasyonlar düzenledi.

Eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, çok sayıda evde arama yapılırken, terör örgütü üyesi ve İzmir'de bombalı eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı. Zanlıyla birlikte, plastik patlayıcı ve bomba düzeneğinde kullanılan malzemelerin ele geçirildiği öğrenildi.

Zanlıların Adana, İstanbul, Antalya ve Marmaris'teki terör amaçlı bombalama eylemlerine paralel olarak, İzmir'de de eylem hazırlığında olduğu belirtildi. Zanlıyla birlikte, zanlıya yardım ve yataklık ettikleri ileri sürülen bazı kişilerin de gözaltına alındığı öğrenildi. Bu arada örgüt üyesinin İzmir'de temmuz ve ağustos aylarında meydana gelen ve can kaybının olmadığı 2 ayrı patlamayla ilgili de sorgulandığı bildirildi.