BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,90
ALTIN 2.826,63
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar Tunceli'de karakola ateş açtı

TUNCELİ’de PKK’lı teröristler merkeze bağlı Çiçekli Köyü Jandarma Karakolu’na uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Abone ol

Karakoldaki askerlerin karşılık vermesiyle kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

Tunceli’ye 20 kilometre mesafede bulunan Çiçek Köyü Jandarma Karakolu’na yağmur ve sisli havanan hakim olduğu önceki gece saat 21.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe karakoldaki askerlerin anında karşılık vermesiyle teröristler, kaçtı. Güvenlik güçleri Zergavut Ormanları ile Bayaz Dağ bölgesine kaçtıklarını belirlediği teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Askeri yetkililer, teröristlerin saldırıyı kendilerine avantaj sağlamak için özellikle yağmur ve sisli gecede gerçekleştirdiğini belirtti. Yoğun sisin olduğu zamanlarda helikopterlerin kalkamadığını belirten yetkili, aynı durumlarda ıslanan teröristlerin termal kemeralardan çok net tespit edilemediğini kaydetti.

Yetkililer, Şırnak ve Bingöl’de son 10 günde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 7 PKK’lının öldürülmesinden sonra örgütün jandarma karakollarına saldırı yapacağı yönünde istihbarat aldıklarını belirtti. Saldırı ihtimaline karşı karakollarda güvenlik seviyesinin en üst düzeye çekildiğini belirten yetkili, Çiçekli Jandarma Karakolu’na yapılan saldırının da alınan önlemler nedeniyle önlendiğini kaydetti.