BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,11
ALTIN 2.427,60
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar evlerine dönsün önerisi

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay PKK'lılar için çekilme önerisinde bulundu

Abone ol

HAK ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, silahların susmasının çok önemli bir adım olduğunu, ancak PKK'lıların sınır ötesine gitmektense evlerine dönmelerinin daha iyi olacağını söyledi.

PKK'LILARIN ÇEKİLMESİ ÖNEMLİ ADIM

Batman'da partisinin il başkanlığı binasının açılışına katılan HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, silahların susmasıyla birlikte Kürt sorununun çözümünde adım atılması gerektiğini, Kürt halkının temel haklarının ise eşitlikle çözüleceğine inandığını ifade etti. Türkiye'nin yeniden yapılanması gerektiğini dile getiren Burkay, "Türkiye'nin demokratikleşmesi buna bağlıdır. Şimdiden çekilmelerin başladığını görüyoruz. PKK'lıların evlerine dönmelerini bekliyordum, sınır ötesine gitmektense topraklarına dönmeleri daha olumlu olurdu. PKK'nın sınır dışına çekilmesi de önemli bir adımdır. En azından çatışma ortamı son bulur. Silahların tümünden bırakılması için devletin ciddi adımlar atması gerekiyor" dedi.

Batman'a ilk kez 1955 yılında Van'a öğretmen olarak atandığı sırada trenle geldiğini belirten Kemal Burkay, "1955 yılında Van'a öğretmen olarak atandım. O dönemler Van'a Batman üzerinden trenle yolculuk yapmak zorunda kalmıştım. Batman o dönem küçük bir kasabaydı. Uzun süre sonra Batman'ı görmemiştim, yıllar sonra görünce çok şaşırdım. Batman çok büyümüş ve bu hızıyla Batman büyük şehir olmaya adaydır" diye konuştu.