BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan sınır ötesi füzeler

Kamuoyu Meclis'e kilitlendi, ama doğuda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Çok yakında kanlı eylemler başlayabilir.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İstihbarat raporları iç açıcı değil. Terör örgütü PKK eylem hazırlığında.. Hatta Hakkari-Çukurca hattında sınırın öte yanında SA-7 füzeleri yerleştirildiği kesinlik kazanmış bir bilgi.

Bu çarpıçı bilgileri Bugün yazarı Adem Yavuz Arslan bugünkü köşesinde aktarıyor. Anayasa değişikliği paketinin görüşüldüğü zamana denk gelmesinin tesadüf olamayacağına dikkat çeken yazar örgüt ve Ergenekon arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor ve soruyor:

(...)Çünkü karların erimeye başladığı şu günlerde devletin istihbarat birimlerine bilgi akıyor. Telsiz trafiğinden ve haber elemanlarından elde edilen verilere göre örgüt üzerinde 'eylem baskısı' var.

İmralı ve Kandil'in 'kanlı ve sansasyonel' eylem talimatı verdiği artık sır değil. Hatta Hakkari-Çukurca hattında sınırın öte yanında SA-7 füzeleri yerleştirildiği kesinlik kazanmış bir bilgi.

Dileriz gerçekleşmez. Ama güvenlik birimlerinin elindeki veriler ve yapılan risk analizi çalışmalarına göre tablo tedbirli olmayı gerektiriyor.

PKK ve işbirliği yaptığı birtakım radikal sol örgütler bazı üs bölgelerini ve karakolları hedef seçmiş.

Kayıtlara giren potansiyel hedefler arasında; Tunceli-Ovacık ve Kuşluca ile Sarıtaş Jandarma karakolları, Bingöl-Yedisu-Kabayel Üs Bölgeleri, Van-Çaldıran, Hakkari-Şemdinli-Gilmi Gediği ve Soğuk Tepe üs bölgeleri, Şırnak-Gülyazı bölgesindeki Kopki Tepe, Geymuşule, Diyarbakır-Lice-Gelişen Karakolu, Diyarbakır-Tepe Jandarma Karakolu, Kayacık Karakolu var.

Yine verilere göre Tokat ve Giresun ile Hatay-Amanoslar yeni eylem bölgeleri seçilmiş.

Kimsenin moralini bozmak, korkutmak derdinde değilim. Ama biz Ankara'da Meclis'e kilitlenmişken Güneydoğu'dan, sınırın öte yanından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Dikkatli olmak şart...