BIST 10.487
DOLAR 32,84
EURO 35,10
ALTIN 2.427,53
HABER /  GÜNCEL

PKK’ya kıskaç operasyonu

Tunceli, Bingöl ve Elazığ üçgeninde PKK’ya kıskaç operasyonu başlatıldı.

Abone ol

Tunceli’nin Nazimiye ve Mazgirt ilçeleri ile Elazığ’ın Karakoçan ve Bingöl’ün Yayladere ve Yedisu ilçeleri arasında kalan bölgede bu sabah, teröristlere karşı Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı çok sayıda askerin katıldığı hava destekli operasyon başlatıldı.

Tunceli-Bingöl-Elazığ üçgeninde kalan bölgede tespit edilen yaklaşık 30 kişilik bir PKK’lı terörist grubunun bu bölgelerde özellikle Jandarma karakolları ile ilçe merkezlerine yönelik olarak saldırı ve bazı kamu tesislerine yönelik olarak sabotaj eylemi yapacakları yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda başlatılan operasyonların hala devam ettiği öğrenildi.

‘Darbe 2008’ adı verilen operasyon kapsamında Elazığ ve Bingöl bölgesinden Tunceli sınırına yakın ve iç kesimlere doğru çok sayıda jandarma özel hareket timi sevk edilirken, Tunceli il merkezi ile Mazgirt ve Nazimiye ilçesinden de bölgeye çok sayıda jandarma özel hareket timi kaydırıldı. Bingöl, Tunceli Elazığ üçgenindeki sarp ve dağlık alanlarda karadan sıcak takip devam ederken, birçok stratejik alan ile örgüt elemanlarının kullandığı bölgeler ayrıca havadan kobra helikopterleriyle sürekli bombalanıyor.