BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

PKK siyasal örgüt(müş)

PKK'ya "terör örgütü" demeyen DTP sonunda baklayı ağzından çıkardı. Bakın PKK neymiş;

Abone ol

DTP, Parti Meclisi Sonuç Bildirgesi’nde PKK terör örgütü, “Kürtlerin yok sayılmasının zorunlu bir sonucu olarak ortaya çıkan ve Kürt sorununun çözümünü isteyen siyasal bir örgütlenme" olarak tanımlandı.

Bildirgede, PKK tarafından yayınlanan ve Demokratik Özerk Kürdistan’ın önerildiği 7 maddelik çözüm deklarasyonu için “Türkiye’de farklı kimlik, kültür ve inançların anayasal güvenceye alınması biçiminde bir demokratik adımla silahları bırakarak siyasal yaşama dahil olabileceğini deklare etmiştir" denildi.
     
DTP’nin dün toplanan Parti Meclisi’nin sonuç bildirgesinde, Kuzey Irak’tak PKK kamplarına yönelik sınırötesi operasyon, DTP hakkındaki kapatma davası ve Genel Başkan Nurettin Demirtaş’ın tutuklanması “Kürtlere karşı bir bütün operasyon şeklinde değerlendirildi. AKP’nin seçim öncesinde sınır ötesi operasyon yerine, Kürt sorununun çözümünde düzenlemeler yapacağını vaat ettiği ifade edilerek şu görüşlere yer verildi:
     
AKP’nin iki yüzlü politikaları ortaya çıkmıştır. Bugün yine şiddetin dili kullanılmakta bitirmek, yok etmek, kökünü kazımak’ üzerine bir siyaset yapılmaktadır. Oysa çözümün dili barışçıl olmak zorundadır. Çözmek iradesi varsa Kürt sorunu doğru tahlil edilmeli ve bunun bir parçası olan PKK özgün olarak ele alınmalı ve birlikte çözümü tartışılmalıdır. Gelinen süreçte ne başbakan ne de diğer siyasi parti liderlerinin çözüm konusunda Kürtlerin haklarının ne olduğu ve nasıl güvenceye alınması gerektiğine dönük herhangi bir belirlemeleri yoktur. Yönlerini sadece savaşa ve ölüme dönmüş durumdadırlar".