BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

PKK silahları böyle temin ediyor

Terör örgütü PKK, askerleri şehit eden o mayın düzeneklerini bildik ülkelerden temin ediyor.

Abone ol

PKK"lı teröristlerin elindeki mayınların yüzde 60"ının İtalyan, el bombalarının Rus menşeili olduğu, uzaktan kumandalı mayınların düzeneklerine bağlanan telsiz cihazlarının da Ermenistan"dan temin edildiği ortaya çıktı.

PKK mayını son olarak Bingöl"ün Genç İlçesi Yazkonağı Köyü'nde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Bingöl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı Adil Karagöz"ün şehit olmasına, 1 yarbay ile 1 uzman çavuşun yaralanmasına neden oldu.

Yine Bingöl'de Genç İlçesi Servi Beldesi'nde odun toplamaya giden 1 çocuk mayın patlaması sonucu ölürken 3"ü de yaralandı.

RAPOR HAZIRLANDI

Güvenlik birimlerince hazırlanıp yargı makamlarına sunulan "İvedi" başlıklı raporda, PKK"nın dağılma sürecini önleyebilmek için 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren silahlı eylem kararı aldığı, Kandil Dağı başta olmak üzere Kuzey Irak"taki 17 ayrı kampta bulunan teröristlerin büyük bölümünü 7- 15"er kişilik gruplar halinde sınırdan kaçak yollarla geçirdiği bildirildi.

Güneydoğu"ya gönderilen her teröristin beraberinde 1"er kilo C-4 patlayıcı getirdiği, örgütün aynı yıl içinde Irak, ve Ermenistan"dan, RPG-7 roketatar, Kannas suikast silahı, Kalaşnikof, G-3, G-1 ve M-16 uzun namlulu piyade tüfeği, Biksi ağır makinalı tüfek, el bombası, mayın ve telsiz cihazı satın aldığı, bu silahların Ermenistan üzerinden Irak"taki kamplara aktarıldığı kaydedildi.

MAYINLAR İTALYA, TÜFEKLER RUSYA KAYNAKLI

Raporda, örgütün risk taşımayan uzaktan kumandalı mayınlama eylemlerine yöneldiği, bu tür eylem talimatlarının örgütün askeri kanadı olan HPG"nin Genel Sorumlusu Murat Karayılan, Yusuf Turhallı ile Suriye uyruklu Fehman Hüseyin tarafından verildiği bildirildi. Terör örgütünün elindeki mayınların İtalyan, uzun namlulu silahların ise Rus menşeili olması dikkat çekti.

Raporda, Kalaşnikof'ların yüzde 71.6"sının Rus, 14.7"sinin Çin, 3.6"sının Macaristan, 3.6"sının da Bulgaristan menşeili olduğu belirtildi. Kannas suikast silahı, Biksi ağır makinalı tüfek, G-3, G-1 ve M-16 gibi silahların yüzde 45.2"si yine Rus, yüzde 13.2"sinin İngiltere, 9.4"ünün ise ABD menşeili olduğu ortaya çıktı. Roketatarların yüzde 85.3"ünün Rus, 5.4"ünün Irak, 2.5"inin ise Çin menşeili, anti-tank ve anti personel mayınların ise yüzde 60.6"sının İtalyan, 28.3"ünün Rus, 6.2"sinin Almanya menşeili olduğu bildirildi. El bombalarının yüzde 72"sinin Rus, 19.8"inin ABD, 8.0"ının ise Alman kaynaklı olduğu belirtildi.