BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

PKK sempatizanları neden gülüyor?

Ataşehir'de çok sayıda araç yakan 7 kişi adliyeye çıkarıldı. Birçok eyleme karışan zanlıların yüz ifadesi dikkat çekti.

Abone ol

İstanbul Ataşehir'de çeşitli tarihlerde molotofkokteylli saldırı, korsan gösteri ve araç kundaklama gibi eylemleri gerçekleştirdikleri iddiasıyla göz altına alınan 7 kişi, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, koordineli olarak yaptıkları çalışmalar sonucunda, bölücü terör örgütü adına molotofkokteylli saldırı ve araç kundaklama olaylarına karıştıklarını belirledikleri kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, örgüt içerisinde faaliyet gösteren ve çeşitli tarihlerde örgüt adına il genelinde kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla araç kundaklama ve molotofkokteyli atma eylemleri gerçekleştirdikleri öne sürülen 7 kişi, gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve hard-diskler, örgütsel dokümanlar ve örgütsel yayınlar, cep telefonları, sim kartlar ve hafıza kartları ele geçirildi.

Gözaltına alınan kişilerin, Ataşehir'de, 7 Temmuz 2009'da 3 aracın, 18 Temmuz 2009'da 6 aracın, 4 Ağustos 2009'da 4 aracın yakılması, 15 Ağustos 2009'da korsan gösteri düzenlenerek örgüt lehine slogan atılması eylemlerine katıldıkları tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 7 kişi, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.