BIST 10.384
DOLAR 32,70
EURO 35,10
ALTIN 2.445,58
HABER /  GÜNCEL

PKK protestosuna gözaltı

Muğla'da Türk bayraklarıyla terör örgütünü protesto gösterisi yapan gruba, polis ekipleri müdahale etti.

Abone ol

Elazığ'da teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olanlar için Muğla'da bir camide mevlit okuttuktan sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü protesto gösterisi yapan gruba, polis ekipleri müdahale etti.

Gruptakiler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Muğla Ülkü Ocakları'nca kent merkezindeki Kurşunlu Camii'nde, Elazığ'da şehit olan ve ailesi Muğla'da yaşayan Yarbay Alim Yılmaz için mevlit okutuldu. Daha sonra camiden çıkan topluluk, dev Türk Bayrağı açıp, sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, kent merkezinde ellerinde şehit yarbayın fotoğrafları ile yürüyen gruba, slogan atmamaları yönünde uyarıda bulundu.

Slogan atarak yürüyüşe devam eden grup, bir süre sonra barikat kuran polis ekiplerince durduruldu. Burada İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, daha sonra 2911 sayılı yürüyüş kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındılar.

Gruptakiler, polis araçlarına bindirilerek, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Muğla Emniyet Müdürü Emin Körpe, AA muhabirine, gruptakilerin, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacağını belirterek, ''Emniyete götürülenler hakkında 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet ettikleri gerekçesi ile işlem yapılacak'' dedi.