BIST 9.045
DOLAR 34,24
EURO 37,61
ALTIN 2.885,34
HABER /  GÜNCEL

PKK kampında konuşulan dil!

9 PKK'lı dün teslim oldu. Neden teslim olduklarını anlatırken ilginç bir detayı da açıkladılar. PKK kampından hangi dil konuşuluyor?

Abone ol

TERÖR örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 8 PKK'lının, bugün Adliye'ye sevk edilmesi bekleniyor.

PKK KAMPINDA TÜRKÇE KONUŞULUYOR

Bu arada PKK'lılardan birinin verdiği ifadedeki “Türkiye'de ana dilde eğitim verilmesi için çalışmalar yapılırken, biz kampta kendi aramızda hep Türkçe konuştuk. Eğitimler de sürekli Türkçe verildi. Bu bende büyük çelişki yarattı. Bu yüzden teslim olmaya karar verdim” sözleri dikkat çekti.

9 PKK'LI TESLİM OLDU

Kuzey Irak'taki PKK kamplarında askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra pişmanlık duyarak örgütten kaçan, 1'i kadın 8 PKK'lı terörist, Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine dün teslim oldu. Başverimli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda soruşturmaları sürdürülen ve örgüte 1994 ile 2004 yılları arasında katıldıkları belirlenen PKK'lıların bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.

3 ÇOCUKLU ÇİFT DE TESLİM OLDU

Teslim olan PKK'lılardan 33 yaşındaki S.C. adlı kadın, teslim olanlar arasındaki 43 yaşındaki E.B. ile evli olduğu, çiftin biri 17 günlük, biri 15 aylık ve diğeri 4 yaşındaki 3 çocukları olduğu öğrenildi. PKK'lı çift, çocuklarıyla birlikte teslim oldu.

Diğer teslim olan 6 PKK'lının ise 23 yaşındaki İ.Ç., 29 yaşındaki B.H., 30 yaşındaki N.A., 30 yaşındaki O.A., 21 yaşındaki A.A. ve 26 yaşındaki N.A., oldukları kaydedildi.

ÖRGÜTTEN KAÇMAYA ÇALIŞAN ÇOK KİŞİ VAR

Teslim olan PKK'lılardan biri, verdiği ifadede, terör örgütünün kampında büyük çelişkiler yaşadığını söyledi. PKK'lı, “Türkiye'de ana dilde eğitim verilmesi için çalışmalar yapılırken, biz kampta kendi aramızda hep Türkçe konuştuk. Bize verilen eğitimler de sürekli Türkçe verildi. Bu bende büyük çelişki yarattı. Bu yüzden teslim olmaya karar verdim. Benim gibi örgütten kaçıp teslim olmak isteyen çok sayıda kişi bulunuyor” dedi.