BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

PKK gösterisi Zeytinburnu'nu karıştırdı

13 askerin şehit edilmesi sonrası halkın tansiyonu yükseldi, Zeytinburnu'na linç faciasından dönüldü.

Abone ol

Zeytinburnu'nda korsan gösteri düzenleyen terör örgütü PKK sempatizanı yaklaşık 20 kişi, iki banka şubesine hasar verip sokaktaki otomobilleri taşladı.

Mahallelinin müdahale ettiği gruptan yakalanan bir çocuk, toplanan kalabalığın elinden sağduyulu kişiler tarafından kurtarıldı. Bir dernek binasına sokulan çocuk polise teslim edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Veliefendi Mahallesi Semiha Şakir Caddesi’nde, saat 21.30 sıralarında toplanan 20 kişilik grup, terör örgütü PKK lehine slogan attıktan sonra caddedeki iki banka şubesini taşladı. Daha sonra ara sokaklara girerek, park halindeki araçlara zarar veren gruba araç sahipleri müdahale etti. 

EYLEMCİ ÇOCUĞU LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Tartışma sırasında sokağa çıkanların sayısı artınca eylemciler kaçtı. Mahalleli, ara sokaklarda grubu kovalamaya başladı. Yaşanan kovalamacada 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen bir çocuk, kalabalığın arasında kaldı.

TEKBİR GETİRİP İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR

Çocuk, Veliefendi Mahallesi 77/5 Sokak üzerinde bulunan Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne sığındı. Derneğin önünde bekleyen yaklaşık 100 mahalleli, çocuğun kendilerine verilmesini istedi. Dernek önünden ayrılmayan mahalleli önce slogan attı, ardından da tekbir getirip İstiklal Marşını okudu. 

POLİS ARAYA GİRDİ

Zaman zaman gergin anların yaşandığı sokağa çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisler ile kalabalık arasında da ara ara gerginlik yaşandı. Sokağın iki girişine barikat kuran polisler, yoğun güvenlik önlemleri altında çocuğu binadan çıkardı. Çevik kuvvet otobüsüne bindirilen çocuk, polis merkezine götürüldü. Vatandaşlar, çocuğun polis merkezine götürülmesinin ardından evlerine dağıldı.