BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

PKK çocuk katilidir

Tunceli Emniyet Müdürü Öztürk, Pülümür'deki saldırının ardından zehir zemberek açıklamalar yaptı

Abone ol

Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Pülümür ilçesinde dün meydana gelen mayın patlamasıyla ilgili olarak, ''Güvenlik kuvvetleriyle vatandaş ilişkilisini germek amacıyla yapılmış haince bir saldırıdır'' dedi.

Öztürk, Pülümür ilçesi girişinde dün terör örgütü PKK tarafından yola döşenen ve 2 askerin yaralanmasına yol açan mayının patladığı bölgede bomba imha ekibiyle birlikte incelemelerde bulundu.

Osman Öztürk, daha sonra Pülümür Kaymakam Vekili Mehmet Özel ile birlikte mayın patlaması esnasında askeri araç içinde bulunan ve yara almadan kurtulan Pülümür İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ebru Güzel (16) ve kardeşi Murat Güzel'i (12) evlerinde ziyaret etti.

Öztürk, burada yaptığı açıklamada, her zaman PKK'nın çocuk katili olduğunu söylediklerini, bu sözün doğruluğunun Pülümür'de içerisinde öğrencilerin de bulunduğu askeri araca yapılan saldırıyla bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Askeri yetkililerin, her zaman yolda gördükleri öğrencileri araçlarına alarak okula götürdüklerini anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

''Dün de yine yolda gördükleri öğrencileri araçlarına alan
askerlerimize yönelik saldırı düzenlendi. Bu olay, güvenlik kuvvetleri ve vatandaş ilişkisini germek için yapılmış haince bir saldırıdır.''