BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

PKK çileden çıkacak

Terör örgütü PKK'nın tahrikleri paniğin işaretleri mi? Başbakan Erdoğan'ın açıkmalamaları PKK'yı kızdırır.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan yatırımlarla PKK'nın paniklediğini ve tahrik ve kışkırtmaya yönelik eylemler başlattığını belirtti.

Erdoğan, terör örgütünün iyice çirkinleşerek 6-7 yaşındaki çocukları bile kullandığını ifade etti. Tüm bunlara rağmen yatırımlardan vazgeçmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Bu ülkede inadına daha ileri demokrasi olacak., inadına daha ileri özgürlük olacak." şeklinde konuştu. Terörün Türkiye'de kardeşliğe nifak sokmaya çalıştığını vurgulayan Erdoğan, vatandaşları terör örgütüne karşı birlik olmaya çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şile Belediyesi tarafından Şile'ye yapılan yatırımların tanıtımı ve toplu açılış töreni Şile Meydanı'nda düzenlenen törenle yapıldı.

MENDERES'E DE KIZIYORLARDI

Konuşmasına Şile'ye son 6 yılda yapılan yatırımları anlatarak başlayan Başbakan Erdoğan, bu süre içinde toplam 217 trilyonluk yatırımın gerçekleştirildiğini aktardı. Kendilerinden önce gelen siyasetçilerin yatırım yerine bol bol laf ürettiğini belirten Erdoğan, İstanbul'u 94 yılında borçla devraldıklarını ifade etti. Yapılan yatırımları eleştirenlere Adnan Menderes'in Vatan Caddesi'ni yaptığı zaman yapılan eleştirileri hatırlatan Erdoğan, "Tıpkı Menderes İstanbul'da Vatan Caddesi'ni yaptığı zaman Menderes'e 'bu kadar geniş yola ne ihtiyaç var buraya uçak mı indireceksin?' diyorlardı. Ama bugün Vatan Caddesi yetmiyor. Onlar iki tarafı kapalı gözlüklerle bakıyorlardı o gözlüklerle kim nereye bakar biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

TERÖRİST YATIRIMDAN RAHATSIZ

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan yatırımlardan terör örgütü PKK'nın rahatsız olduğunu dile getiren Erdoğan, "Terör ne diyor biliyor musun? 'Sen niye geliyorsun Muş'a, Van'a, Hakkari'ye , Diyarbakır'a yatırım yapıyorsun.' Bundan rahatsız. 'Buranı hayat standardını niye yükseltiyorsun.' Terör, terörist bundan rahatsız." şeklinde konuştu.

Terör örgütüne inat yatırımlara devam edeceklerini belirten Erdoğan, "İnadına bu yatırımlar devam edecek. Benim insanımı yaşam standardı yükselecek. İnadına daha ileri demokrasi olacak. İnadına daha ileri özgürlük olacak bu ülkede. Her yerde. Batıda, doğuda, kuzeyde, güneyde, bunu başaracağız. Kim için? Ülkemin insanı için. Ayrımcılık etnik, bölgesel, dinsel ayrımcılık, milliyetçilik yapmadan bunu başaracağız. Ne eğitim, sağlık, adalet, ulaşımda ayrıma gitmeyeceğiz. Gitmedik bundan sonra da herkes bunu görecek." şeklinde konuştu.

"YATIRIMLAR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MALZEMESİNİ ELİNDEN ALIYOR"

Doğu ve Güneydoğu'nun şantiye alanına çevrilmesinin terör örgütünün elindeki malzemeyi yok ettiğini belirten Erdoğan, bundan rahatsız olan terörün paniğe kapıldığını ve her türlü tahrik ve kışkırtma yöntemine başvurduğunu dile getirdi. Terör örgütünün 6-7 yaşındaki çocukları bile kullanacak kadar ileri gittiğini aktaran Erdoğan şöyle konuştu: "Bunlar çok çok çirkin şeyler. Bu yanlışların onlara bir bumerang gibi dönecektir. Buradan bir kez daha özellikle bunu ifade etmek istiyorum. Biz bu yolda kararlıyız. Bu işin bedeli ne olrusa olsun ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Burada yılmak yok. Bu azmi bu kararlılığı milletçe göstereceğiz, el ele vereceğiz, bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Bunu yaparsak, başarırsak göreceksiniz bu işin sonu da hayrolacaktır. Kardeşliğimize, dostluğumuza bütünlüğümüze nifak sokmaya çalışanlara asla pirim vermeyelim. Bu millet bir ve bütün olanlara cevabını veriyor verecektir."

Konuşmaların ardından Erdoğan Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet toplu açılış törenine gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra tören alanının hemen yanında bulunan Hüseyin Keçeci Şile Merkez Camii'ne geçerek burada Cuma namazını kıldı.