BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,10
ALTIN 2.445,89
HABER /  GÜNCEL

PKK bombacısı polise sığındı

4 aydır takip edilen bombacı, eylemini gerçekleştirmeden yakalanacağını anlayınca, polise sığındı...

Abone ol

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 4 aydır takip ettiği bombacı, eylemini gerçekleştirmeden yakalanacağını anlayınca, elindeki bombayı ilçe emniyet müdürlüğünün bahçesine atarak yine polise sığındı. Bomba, polis tarafından imha edildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerinin 4 aydır takip ettiği PKK terör örgütü üyesi S.T. Isparta'dan Konya'ya geldi. Konya'ya geldiği andan itibaren polisin takip ettiği S.T, merkez Selçuklu ilçesinden şehir merkezine hareket halindeyken, polis harekete geçti. Polisin kendisini yakalayacağını anlayan S.T. yol kenarında bulunan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine elindeki bombayı atarak polise sığınmasıyla birlikte gözaltına alındı. Bahçeye atılan ve zaman ayarlı olduğu öğrenilen bomba polis tarafından atış poligonuna götürülüp patlatılarak imha edildi.

MEYDANDA PATLACAKMIŞ
Polisin başarılı takibi sonucu zaman ayarlı bomba patlamatılmadan önce bombacı S.T.'nin yakalanmasının ardından PKK'nın hain planı ortaya çıktı. Terör örgütü bombacısı S.T.'nin bombayı Konya'nın en yoğun bölgesi Zafer Meydanı'na bırakacağı ve bombayı saat 12.00'de patlamak üzere ayarladığı öğrenildi. Bombanın Konya'da daha önce çöken ve 92 kişinin ölümüne neden olan Zümrüt Apartmanı gibi bir apartmanı yerle bir edecek güçte ve 60 metreye kadar etkili olduğu belirlendi.