BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,04
ALTIN 2.835,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pitbulları silah gibi kullanıyorlar

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bazı insanların pitbul cinsi köpekleri silah olarak taşıdıklarını ve beslediklerini söyledi.

Abone ol

Tanık, silahı tehdit unsuru olarak kullananlara uygulanan yasal yaptırımların, bu köpekleri tehdit unsuru olarak kullananlara karşı da uygulanması gerektiğini söyledi.

Ancak bu yaptırımların hayvanları yok etmeye dönük olmaması gerektiğini kaydetti.

Başkan Tanık, İçişleri, Çevre ve Orman Bakanlıklarını hayvan savunucuları ile karşı karşıya getiren pitbull ve sokak köpeklerinin toplatılması kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çankaya Belediyesi'ne ait Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri'nde konuşan Tanık, "Pitbul da bir köpek cinsi. Onu silah olarak beslemek de mümkün. Bu yönde davranış içinde olanların silah taşıyıp gösteren, bunu bir tehdit unsuru olarak kullanan ve hatta fiilen kullananlar nasıl yasal yaptırımla karşılaşıyorsa aynı şekilde yaptırımla karşılaşmalarının doğru olacağını düşünüyorum. Ancak hayvanları yok etmeye dönük olmaması yönünde sonuçlar doğuracak şekilde yapılması gerekir." diye konuştu.
Sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığı en fazla olan belediyeler arasında olduklarını kaydeden Başkan Tanık, 2 bin 600 tane hayvanı barınaklarda beslediklerini dile getirdi. Ayrıca barınaklardaki hayvanlara 10'a yakın veteriner ve 50'den fazla çalışanla hizmet verdiklerini söyledi.