BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Pistte faciaya kılpayı

Atatürk Havalimanı dün gece büyük bir facianın eşiğinden döndü. Hızını alamayan uçak önce direğe çarptı sonra da..

Abone ol

Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesinin yanındaki bir elektrik direğine çarptıktan sonra kule ile pist arasındaki toprak zemine girerek ancak durabilen uçağın sürüklendiği sırada pistte başka bir uçağın olmaması ve kuleye çarpmaması Atatürk Havalimanı'nda büyük bir facianın yaşanmasını önledi.

İçinde 56 yolcusu ile bu gün gece saat 23.45'te İstanbul'dan Süleymaniye'ye gidecek olan Atlasjet Havayolları'nın Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Dış Hatlar Terminali'ndeki 209 numaralı körükten yolcu alımını tamamladıktan sonra kalkış için hazırlıklara başladı.

Uçak körükten ayrılıp taksi yapamaya başladı sırada kendisini iten push-back aracından kurtularak bir anda kontrolsüz kaldı. Zeminin de eğimli ve ıslak olması nedeniyle uçağın kaymaya başladığını gören pilotun uçağın park frenlerine basmasıyla ile uçak durmadı.

Teknisyenlerin uçağın sürüklendiğini görmesi üzerine arka tekerleklere takoz koyması da işe yaramadı ve uçak yaklaşık 50 metre kayarak, Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesi önünde bulunan bir elektrik direğine çarptı. Kontrol kulesine çarpmasına az bir mesafe kala toprak zemine çakarak durabilen uçağın sol yatay stabilizesinde ciddi hasar meydana geldi.