BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Pilot dehşet anlarını anlattı

Kaçırılan uçağın pilotu, korsanın uçağın kodları hakkında bilgili olduğunu söyledi. İşte o anlar;

Abone ol

THY'nin Tiran-İstanbul seferini yaparken kaçırılan uçağın Kaptan Pilotu Mürsel Gökalp, gökyüzündek yaşanan gerilim dolu dakikaları anlattı.

KORSAN KOKPİTE NASIL GİRDİ?

Mürsel Gökalp, 10 bin fitten sonra kabin amirinin kokpite girerek hem sağlık durumlarını kontrol ettiğini, hem de bir isteklerinin olup olmadığını sorduğunu kaydederek şunları anlattı:
"Sonra aynı şekilde o gün belirlenen kodla kabin amirimiz içeri girme teşebbüsünde bulundu. Kodu alınca kapıyı kilitsiz duruma getirdi. O anda bilinçli bir şekilde malum terörist kabin amirini büyük bir hışımla bana doğru itelerken, ben çözünüp onu ve kabin amirini dışarı atmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Oldukça iri yarı biriydi. Kokpite giriş bu şekilde oldu."

KORSAN ÇOK BİLGİLİYDİ

Hava korsanının çok bilgili olduğunu savunan Gökalp, "Uçağın herhangi bir acil durumda hangi kodların bağlanacağını bilecek kadar hakim biri. Uçağın kalkışı sırasında yönünün ne tarafta olduğunu bilecek kadar kendini yetiştirmiş. İçeri geldiğinde (sizlere zarar vermeyeceğim) dedi ve kabin amirini dışarı atarak kapıyı
kilitledi" dedi.

Gökalp, uçuşla ilgili teknik terimleri kullanması ve bazı kodları iyi bilmesi nedeniyle korsanın bu işte ''bilinçli'' olduğu, sözlerinden de çok
''dirayetli'' olduğu kanısına vardığını ifade etti.

PAPA'YA MESAJ VERECEĞİNİ SÖYLEDİ

Gökalp, elinde bir metinle kokpite giren korsanı sakinleştirmeye çalıştığını ifade ederek, "Kokpite girdikten sonra tek amacının Papa'ya bir mesaj vermek olduğunu ve bu mesajı verdikten sonra gidip yetkililere teslim olacağını, aksi takdirde arkadaşları tarafından uçağın havaya uçurulacağını söyledi" diye konuştu.

Hava korsanının, isimlerini verdiği üç arkadaşının daha uçakta bulunduğunu söylediğini anlatan Gökalp, korsanın bu sırada kabini gözetleyerek arkadaşlarını kontrol ediyor imajı yarattığını ve kendisini bu şekilde inandırdığını belirtti.

"HAKKINI HELAL ET" DEDİ 

Korsan Hasan Ekinci'nin uçaktan ayrılırken kendisine bir şey söyleyip söylemediği yönündeki bir soruya Gökalp, "Giderken elimi sıktı, teşekkür etti ve (hakkını helal et) dedi" karşılığını verdi.