BIST 9.888
DOLAR 34,14
EURO 37,98
ALTIN 2.895,35
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Petrol-İş söylemişti

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar satışı iptal edilen Tüpraş hisselerine değindi.

Abone ol

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin, Tüpraş'ın yüzde 14,76'lık hissesinin satışının iptaline yönelik verdiği kararla ilgili olarak, ''Satışın usulsüz olduğunu, ÖİB'ye, SPK'ya ve İMKB'ye bildirmiştik, ancak uyarılarımız dikkate alınmadı, herkes sonucuna katlanır'' dedi.

Yaşar, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Tüpraş'ın yüzde 14,76'lık hissesinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Toptan Satışlar Pazarı'nda satışına ilişkin vermiş olduğu iptal kararının, Petrol-İş Sendikası'nı haklı çıkardığını söyledi.

Tüpraş'ın yüzde 14,76'lık hissesinin satışının, 4046 Sayılı Yasaya aykırı olduğunu daha önce açıkladıklarını ve ilgili yerlere bu konuda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Yaşar, şunları kaydetti: ''Mahkeme, Tüpraş'ın yüzde 14,76 oranındaki kamu payının satışa sunulması konusunda (gerekli aleniyet ve rekabet ortamının oluşturulmadığına ve hisse satış fiyatında kamu yararına uygun hareket edilmediğine) karar verdi. Bu satışın usulsüz olduğunu, ÖİB'ye, SPK'ya ve İMKB'ye bildirmiştik. Ancak uyarılarımz dikkate alınmadı, herkes sonucuna katlanır.''