BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Perinçekten iki maaş sözü

Siyasetçilerin bol vaat yarışına İP Genel Başkanı Perinçek de katıldı. Emeklilere müjdeyi verdi.

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin iktidara gelmesi halinde, emekli maaşlarını iki katına çıkaracaklarını, milletvekili maaşlarını da yarısı oranında düşüreceklerini savundu.

Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de emeklilerin büyük sıkıntılar çektiğini ileri sürdü. Devletin bu emeklilerin insanca yaşama koşullarına ulaştıracak imkanlara sahip olduğunu belirten Perinçek, şunları kaydetti:

''İşçi Partisinin iktidarında ilk iş olarak, 7 milyon 850 bin emekli, dul ve yetimin maaşı derhal iki kat artırılacak, milletvekili maaşları ise yarıya düşürülecektir. Emeklilerimizin, geçmiş hükümetler dönemindeki eksik ödemeden doğan alacak farkları derhal ödenecektir. Sağlıkta katkı payına son verilecek, emekli, dul ve yetimlerimiz devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi olacaklardır. İşçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimize toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınacaktır.''

Bütün bunlar için gerekli kaynağın olduğunu ifade eden Perinçek, bütçeden her yıl iç borç faizi ödemeleri için ayrılan 56 milyar YTL'nin ödenmesini erteleyeceklerini ve 10 yıl vadeye bağlayacaklarını savundu. Perinçek, ayrıca yurt içinde dolaşan avro ve doları Türk Lirası'na çevireceklerini ve elde edilecek 200 milyar dolarlık dövizin de ülkenin ve halkın ihtiyaçlarında kullanılacağını kaydetti.