BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,93
ALTIN 2.820,86
HABER /  POLİTİKA

Perinçeke TÜRBAN tepkisi

Perinçek'in Almanya'da söylediği sözlere cami imamından sert tepki!

Abone ol

Başörtüsü konusunda yaptığı açıklamalarla tekrar gündeme gelen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in bu ifadelerine Frankfurt'ta ziyaret ettiği caminin yetkilileri tepki gösterdi.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde bulunan Hamidiye Camii yetkilileri İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "başörtüsüyle ilgili son açıklamalarını" üzüntüyle karşıladıklarını ancak "zaten bu konuda kendisinden de olumlu bir şey beklemediklerini" söylediler.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ocak ayı başında Frankfurt şehrindeki Hamidiye Camii'ni ziyaret etmiş ve İslamiyet hakkında son derece olumlu görüşler dile getirmişti. Perinçek, ardından dernek yetkilileriyle birlikte Kabe resmi önünde kameralara poz vermişti.

Konuyla ilgili Cihan'ın sorularını cevaplayan Hamidiye Camii Dernek Başkanı Ali Erbaş, Perinçek'in son açıklamalarının kendisini ve üyelerini üzdüğünü ancak şaşırtmadığını söyledi. "Perinçek'i zaten medyadaki çıkışlarıyla ve geçmişiyle tanıyorduk. Ancak Almanya'da olduğunu ve camimizi ziyaret etmek istediğini söyleyince biz de kapımızın herkese açık olduğunu ifade ettik. Provokasyona karşı hazırlıklıydık ama zaten kendisi son derece olumlu konuştu. Provokatif ifadelere yer vermedi." diyen Erbaş, hatta Perinçek'in ziyaretinde Alevilerle dayanışma mesajları verdiğini de sözlerine ekledi.