Twitter ve Facebook bugün bir karikatürle sallandı. Karikatürde cami duvarına yazılan "Allah yok, din yalan" yazısı protestolara neden oldu
Abone olDine böylesine saldıran karikatür Twitter’da büyük tepkilere neden oldu. Penguen dergisine yönelik büyük bir protesto başladı.
Yerli bir mizah dergisinin İslam'a böylesine nefret dolu biçimde saldırması şok etkisi yarattı.
Karikatür Penguen'in çizerlerinden Bahadır Baruter'in imzasını taşıyor. Twitter'da binlerce kişi Penguen'i twitleyerek tepkilerini dile getiriyorlar, boykot ve özür çağrısında bulunuyorlar.
Tartışmaya yol açan karikatür Twitter ve Facebook kullanıcılarını ikiye böldü. Bazıları bunun inanç ve dine hakaret olduğunu söylerken bazıları da "Penguen'e linç girişimi başlatıldı" dedi.
Twitter'da karikatürle ilgili tepkilerin bazıları şöyleydi:
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin:
Penguen'in yaptığı ne mizah, ne sanat; düpedüz hakaret ve provakasyon. En doğrusu bunları ademe (yokluğa) mahkum etmek. #protestopenguen
Samanyoluhaber tv. spikeri Asım Yıldırım
Melih bey gibi TÜKÜREYİM BEN BÖYLE MİZAHIN İÇİNE. Yazıklar olsun. Gidin kendi kutsallarinizla dalga geçin terbiyesizler.
HakanAkar
Bu gece ne Sevgililer Günü ne de Kandil konuşuluyor ne de ikisinin aynı gün oluşu suan konuşulan tek bir şey var o da Penguen ve karikatürü!
Yazar Fikri Akyüz
@CumaHikmet @nedimhazar katılıyorum, penguen'e en şiddetli tepkiyi verelim ama şiddetten kaçınılmasını şiddetle tavsiye ederim.
kralexx
Kendi ayağına kurşun sıkabilen tek kuş hangisidir? PENGUEN
Gazeteci yazar Önder Aytaç
PENGUEN ANADOLU INSANININ ETIK DEGERLERINE HAKARET EDEN KARIKATUR ICIN OZUR DILEMELI. AKSI HALDE BOYKOT EDILMELI.
PENGUEN'DEN ÖZÜR GELDİ
Penguen dergisinde Bahadır Baruter'in köşesinde yayınlanan ve cami duvarında "Allah Yok, Din Yalan" yazısının yer aldığı o karikatür için Penguen dergisi Facebook'taki sayfasından özür diledi.
"Önce birkaç yanlış anlamayı düzeltelim" diye başlayan açıklamada şöyle denildi:
"Tepki gören karikatür kapak karikatürü değildir. Çizer kendi köşesinde yayınlamıştır. Sadece kapağı Penguen Dergisinin ortak görüşünü yansıtır. Köşelerdeki karikatürler çizerlerin şahsi fikirleridir. Çizimde prezarvatife benzetme yoktur, gerçekten de böyle avizeler vardır. Mizah dergiciliğinin geleneğinde yazarlara çizerlere karışılmaz, herkes köşesinde istediğini yazıp çizmekte özgürdür. Tek bir karikatürü severiz sevmeyiz ama genel olarak bu özgürlük alanını korumak önemli. Eleştirilere de saygı gösteriyoruz. Karikatüre gelen tepkilerden dolayı üzgünüz. Saygısızlık olarak görenlerden özür dileriz."
İşte Twitter'ı ve Facebook'u birbirine katan o karikatür: