BIST 9.963
DOLAR 34,03
EURO 37,99
ALTIN 2.825,36
HABER /  GÜNCEL

Pendik’te 10 bin dev adam

Pendik Belediyesi tarafından 'Hayatınıza spor katın' sloganıyla başlatılan proje kapsamında 10 bin çocuğa basketbol eğitimi veriliyor.

Abone ol

Temel eğitim sonunda yetenekli olan çocuklar, seviye gruplarına ayrılarak ayrı bir eğitim alacak.

Daha önce Fenerbahçe Basketbol A takımını ve Bosna ve Hırvatistan’da birçok Basketbol takımını çalıştırmış olan Faruk KULENOVİÇ tarafından verilecek teknik eğitimin ardından Trük basketboluna kazandırılacak.

Mevcut spor salonlarını daha aktif kullanmak için Pendik Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen proje çerçevesinde ilçenin 13 kapalı spor salonunda 10 bin çocuk basketbol eğitimi alıyor. Öğrencilere haftada 2 saat olmak üzere 8 haftada 16 saat temel basketbol eğitimi veriliyor. aynı zamanda eğitim gören çocuklar Türkiye’nin basketbol maçlarına götürülerek ünlü basketbolcularla tanışmaları sağlanıyor.

TURGAY DEMİREL DE DESTEK VERDİ

Proje kapsamında Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel tarafından da büyük destek gördüklerini belirten Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Basketbolun, küçük yaştaki çocukların ve gençlerin gelişimine büyük katkıda bulunması ve gelecek nesillerin sporla bütünleşen bir yaşam sürmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Basketbol Federasyonu yılda 3 bin çocuğa basketbol eğitimi verirken; biz 10 bin çocuğa eğitim veriyoruz. Bu proje ile ülkeye çok iyi basketbolcular kazandıracağımıza inanıyoruz.”dedi.