BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,12
ALTIN 2.446,38
HABER /  SPOR

Pelenin formasını kim aldı?

Pele dün akşam Türkiye'deydi. Forması açık artırmayla satıldı. Kim aldı?

Abone ol Dünya futbolunun yaşayan efsanesi Pele onuruna verilen gecede yapılan açık artırmada,Trabzonspor eski başkanı ve Spor Eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ile Mudo firması sabihi Mustafa Taviloğlu Pele imzalı Milli Takım formasına 200.000 YTL'lik bağış karşılığında sahip oldular.

Toplanan bağış, Show TV ve Tuvana Okumaya İstekli Çocuklar Vakfı (TOÇEV) ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürütülen "Yaşasın Okulumuz" projesi kapsamında köy okullarının onarımına harcanacak.

Soysal Danışmanlık tarafından düzenlenen "Perakende Günleri" kapsamında Türkiye'de bulunan futbolun yaşayan efsanesi Pele onuruna Sait Halim Paşa Yalısında bir gala yemeği gerçekleştirildi.

Brezilyanın dünya ünlü yıldızı Pele ise yaptığı konuşmada, "Herkes burada olma sebebimi biliyor. Bu projenin çok çok dahi iyi olması için; zor durumdaki insanlara ve çocuklara yardım etmek için aranızdayım.Unisef ve Unesco için yaptığım gibi yardıma muhtaç insanlar için buradayım. Türk futbolunun yaptığı çıkışı ilgiyle izliyorum. Türkiye'de çok sayıda Brezilyalı futbolcu forma giyiyor. Alex ve Nobre, Türkiye'de Brezilya'yı çok iyi temsil ediyorlar. Burada kendilerini bir kez daha alkışlıyorum." dedi.

Spor camiasının da büyük ilgi gösterdiği geceye Fenerbahçe kaptanı Alex De Souza, Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre, Galatasaray Başkan Vekili Adnan Polat, Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Levent Bıçakçı, Türk futbolunun yaşayan efsanesi Turgay Şeren, Trabzonspor'un eski başkanı ve eski spor bakanı Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor'un eski yöneticileri Serdar Bali ve Muammer Saka ile eski FIFA kokartlı hakemimiz Ahmet Çakar, Türk basınının duayenlerinden Halit Kıvanç gibi isimler katıldı...

Gecede Show TV, TOÇEV ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü "Yaşasın Okulumuz" projesine gelir sağlamak amacı ile bir açık artırma da düzenlendi. Açık artırmada efsane futbolcunun imzaladığı Milli Takım formasını Spor Eski Bakanı Mehmet Ali Yılmaz ile Mudo firması sabihi Mustafa Taviloğlu tarafından 200 bin YTL lik bağış karşılığında sahip oldular.