BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

“Paul Amca”ya mektup

        Yazımın başlığını görenler mutlaka şaşıracaklardır. Ben Paul amca diye bir başlık kullanmam. Çünkü “Amca” akrabalık belirten bir kelimedir. Türk insanı, babasının erkek kardeşine “amca” der, babasının kız kardeşine de “hala” der. İnsanımızın zaman zaman babası gibi gördüğü saygı duyduğu kişilere de “Amca” demesi adetten olmuştur. Bütün bunları şunun için anlatıyorum. Geçtiğimiz gün Hürriyet gazetesinin ekinde “Bravo size çocuklar” diye bir başlık gördüm. Yazıyı okuyunca hayretler içersinde kaldım. Çünkü Sivas"ın Deliktaş köyünün ilköğretim okulundaki çocuklar internete bağlanmak istiyorlarmış. Ama okulun telefonu borç yüzünden kapalıymış. Üstelik köyün alt yapısı da yetersizmiş. Onlar da oturup Türk Telekom CEO"su (Bu kelime de moda yapılmak isteniyor. İcra Kurulu Başkanı anlamı taşıyor. Hani çiftliklerde “Kahya” olur ya.. Öyle bir şey)  Paul Doany"ye birer mektup yazmışlar. Mektuplar “Paul Amca” diye başlıyormuş. 370 nüfuslu bir köymüş Deliktaş. İklim koşulları ve coğrafyası yüzünden kıraç tarlalarında yetişen buğday ancak kendilerine yetiyor. Yani yoksul bir köy. Bu yoksul köyün okulunda 86 öğrenci ve 7 öğretmen varmış.

            Uzun uzun anlatıyorum çünkü Türk çocuklarının içine düşürüldüğü durumu net bir şekilde göstermek istiyorum. Okulun telefon borcu yüzünden telefonu kapalıymış bu sebepten internet bağlantıları da kurulamıyormuş. Sınıf öğretmeni Ayhan Boztepe (28)"nin aklına bir cin fikir gelmiş. Bu fikri okul müdürü ve matematik öğretmeniyle paylaşmış. Bu öğretmenimiz derslerine girdiği 1.,2., 3. ve 7. sınıf öğrencilerinin tümüne Türk Telekom CEO"su yani kahyası Paul Doany"e mektup yazdırtmış. Mektuplar “Paul Amca” diye başlıyormuş. Mektuplar toplanmış ve arasından “Paul Amca”yı yormamak için 20 tanesi seçilmiş ve gönderilmiş. Böylelikle okulun telefon borcunda indirim yapılmış ve internette bağlanmak için alt yapı kuruluvermiş.

            Düşünün ülkemiz ne hale geldi. Önce çocuklarımızda aşağılık kompleksi oluşturuluyor. Hayatlarında hiç tanımadıkları bir insana “Amca” diye hitap ettiriliyor. 3-4 bin YTL"lik bir fatura için Türk çocukları “Paul Amca”lara muhtaç ediliyor. Türkiye sanki sömürge ülkesi… Türk devletini ve okullarını bu kadar acz içersine sokan Milli Eğitim Bakanlığı veya bu ilin Milli Eğitim yöneticileri ve bu mektupları yazdırtan öğretmenler acaba hiç mi utanmadılar?

            Bu haberi büyük bir başarı gibi veren “Hürriyet Gazetesi”nin bu haberi bir reklam haber değil midir? Madem bu şirket bu kadar çocuklarımızı düşünüyormuş da, niye bu kadar küçük bir davranışın bu kadar reklamını yaptırtıyor? Peki, Türk çocuklarının gururunu “Paul Amca”lar karşısında kıranlara ne demeli…

            “Atatürk"ün, “Bir Türk dünyaya bedeldir” diye Türk insanına moral veren, gurur veren sözleri, “Paul Amca”ya yazdırılan mektuplarla yok edilmiyor mu?

            Tabiî ki Türk Telekom gibi en stratejik kuruluşumuzu satanlara da buradan birkaç sözüm var. Her şeyi paraya endeksleyen, daha köyünden dünyaya açılmadan minicik yavrularımızı yabancılar karşısında el açtıran zihniyeti şiddetle kınıyorum.

            Bu davranışı övenleri de unutmamak lazım tabii ki…

            Bakın Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesindeki bütün stratejik kaynakların, (bunların başında telekomünikasyon geliyor) yabancılara satışını yasaklıyor. Ama biz kendi çocuklarımızı “Paul Amca”lara muhtaç ettiğimiz gibi bir de akrabalık bağları kurduruyoruz.

            Yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor içimden…

            Kesinlikle yanlış anlaşılmasın, bu sözüm o minik yavrularımıza değil. Bu ülkeyi yabancıya peşkeş çekenlere, çocuklarımızı bu insanlara muhtaç edenlere, “Paul Amca” diye mektup yazdırıp Türk Eğitim sisteminde öğretmenlik yapanlara…

            Türk okullarını yabancılara muhtaç eden Milli Eğitim Bakanlığımızın en üstündeki kişiden başlamak üzere bu konunun ilgililerine…

            “Paul Amca”nız hayırlı olsun (!)