BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  GÜNCEL

Patrik Genelkurmayla görüşecek

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, tehdit mektupları aldıklarını söyledi. Mesrob II, Genelkurmay'la görüşecek.

Abone ol

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, "Hrant Dink cinayetinin çözülmesi için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la görüşeceği"ni bildirdi.

Alman Der Spiegel Online'ın sorularını yanıtlayan Mesrob II, cinayet soruşturmasının yüzeysel kaldığını, cinayetin perde arkasındaki güçler tarafından korunduğunu ileri sürerek, "Kısa süre içinde Ankara'ya gideceğim. Artık ordunun başı ile bu konuları açık şekilde konuşmanın zamanı geldi" dedi.

Mesrob II. "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerine niye Genelkurmay Başkanı'na gitmek istiyorsunuz?" sorusuna da "Güvenlik güçlerinin Dink cinayetine karıştığına dair söylentiler var. Bu nedenle Genelkurmay Başkanı'na 'Ermenilere ne tavsiye ediyorsunuz? Ne yapmalıyız?' diye soracağım" yanıtını verdi.

TEHDİT MEKTUPLARI

Dink cinayetinden sonra Türkiye'deki Ermenilerin unutulduğunu ve zor bir süreçten geçtiklerini belirten Patrik, şöyle devam etti:

"Sık sık ölüm tehditleri içeren mektuplar alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bazı Ermeni okulları tahliye edildi. Galiba Türkiye'deki azınlığı kovmak isteyenlerin sayısı artıyor."

ERMENİLER DE HATALI

Ermeni Patriği, "Yurtdışında sürekli Türkiye'den, Ermenilerin öldürülmesini Ermeni soykırımı olarak kabul etmesi talep ediliyor. Ermeni diasporası da Türk hükümetiyle diyalog için soykırımın kabulünü şart koşuyor. Bu tutumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Bu taktik bize ileriye dönük yardımcı olmaz. Tabii ki 1915'teki olayları yok sayamayız. Ancak Ermenilerin de, Osmanlı'ya karşı silah doğrultarak hata yaptığını görmeliyiz. İleriye bakmalıyız."