Zonguldak'taki maden ocağında patlama meydana geldi. 30 işçi göcük altında. Göçükteki baretler bile erimiş.
Abone olZonguldak'taki maden ocağında meydana gelen patlamada göçük altında kalan işçilere hala ulaşılamadı. 30 işçinin akıbeti bilinmezken, aileleri gözyaşı döküyor...
Göçükteki işçilere ulaşmak için çalışmalar sürüyor. Ocaktaki metan gazı temizlendi. Maden ocağı önünde ise çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.
Yerin 540 metre altında mahsur kalan işçilerin sağlık durumları hakkında bir bilgi yok...
BARETLER BİLE ERİMİŞ
Gelen haberler hiç umut verici değil. Maden ocağındaki patlama sırasında baretler bile erimiş. Bu veriler de göçük altındaki kişilerin hayatta kalabilecekleri şeklindeki umutları gölgeliyor.
Göçükte çalışan ekipler 2.5 saat arayla değişiyor. Metan gazı seviyesi oldukça düşürüldü. Bu da çalışmaların güvenlik bir şekilde sürmesini sağlıyor. Ancak hala işçilere ulaşılabilmiş değil.
BAKANA AİLELERİN TEPKİSİ
Bölgeye giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Mümkün olabildiğince işçilere çabuk ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.
Dinçer'in medyaya açıklama yaptığını gören acılı aileler "Televizyona değil bize açıklama yap" diyerek tepki gösterdiler.
Kocasının maden ocağında mahsur kaldığını söyleyen acılı bir eş ise, bakana "Kocamı getir. Gelmesinler, kocamı getir. Nerde şirketin sahibi. Pazar günü bile insan çalıştırılır mı" diye feryat etti.
GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİLERİN İSİMLERİ
Göçük altında kalan 30 işçiden 2'sinin maden mühendisi olduğu açıklandı. İsimler ise şöyle;
Ramazan Yavuz, Koray Kebapçı, Mustafa Zorluoğlu, Adem Çengel, Sadık Kocakaya, İbrahim Götgel, Hasan Aktaba, İsmail Fidan, Veli Akyüz, İlker Bebek, Şahin Tavukçu, Yunuz Ekmekçi, Tarık Candemir, Volkan Candemir, Erman Çaylıoğlu, Sabri Özdal, Ahmet Karabekraşoğlu, Şahin Ataman, Erdem Altin, Engin Düzcük, Erkan Taşdemir, Dursun Kertel, Cengiz Atmaca, Mehmet Yılmaz, Murat Özbay, Kadir Ötgüç, Şaban Yılban, Hasan Ersin, Ramazan Bakıroğlu, Ekrem Akaya, Şeref Akdoğan, Samet Aydın
AŞÇIYDI MADEN OCAĞINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlamasında ulaşılmaya çalışılan işçiler arasında eşi ve iki akrabası bulunan Gülşen Karabektaşoğlu, ''Asıl mesleği aşçılık olan eşim imkansızlıktan dolayı maden ocağında çalışmaya başlamıştı'' dedi.
Karabektaşoğlu (24), 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, grizu patlamasında eşi Ahmet, kardeşi Erdem ve eniştesi Adem'in kurtarılmasını beklediklerini söyledi.
YER ALTINDA KALANLARIN HEPSİ GARİBAN
Gözü yaşlı Dilek Aslan da yaşanan kazayla ilgili kendilerine açıklama yapılmadığını söyleyerek, ''Maden ocağında 3 kardeşim var. Biri kardeşim Erdem, diğerleri halamın çocuğu ve eniştem. Başbakan duysun bizi. Buraya gelsin. Yer altında kalanların hepsi gariban, fakir'' dedi.
ALLAH BİZE YARDIM ETSİN
İşçilerden bir yıl önce evlenen Sadık Kocakaya'nın annesi Sebahat Kocakaya, oğlunun 5 yıldır firmada elektrik teknisyeni olarak çalıştığını, dün öğlen saat 13.00'ten itibaren beklediklerini ifade ederek, ''Kimse yok mu? Allah bize yardım etsin. Sizin yakınınız yerin altında olsa ne isterdiniz? Bizi düşünün'' dedi.
Kocakaya'nın eşi Dilek de ''Sadık ne olur sağ salim gel'' diye ağıt yaktı. Kocakaya ailesinin yakınlarının sürekli sinir krizi geçirmeleri üzerine ambulansta bekletildikleri görüldü.