BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Paşa demokrasiyi lüks buldu

Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, "Türkiye için demokrasi lüks." iddiasında bulundu.

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekliliği ardından yaptığı ilginç açıklamalarına bir yenisini ekledi.

Aktüel Dergisi'nin son sayısında yer alan 'Tayyip Bey eşinin başını açarsa, başımla beraber otursun' başlıklı haberde Orgeneral Kılınç'tan tartışılacak açıklamalar..

"Ülkedeki bir takım kargaşalar devam ediyor, sol sağ efendim birbirini öldürüyor ama siyaset tedbir alamıyor. İşte bilmem ne seçilemiyor, cumhurbaşkanı seçilemiyor falan filan.. Bu durumlarda el koymak durumunda kaldığını.. Yani ben taraftar olduğum için söylemiyorum.. demokrasi yapısında yok zaten. Ne fark eder ki? Fert Türkiye'de bu iki yapı nedeniyle iradesini tam kullanamıyor."

İki yapı derken aşiret ve tarikatı kastettiğini açıklayan orgeneral, "Üçüncü bir yapı da yeteri kadar ekonomik refaha erişemediği içindir. Yani bu üçü sağlanamadığı zaman, demokrasi bir lüks idaredir. Birçok şeyini, eğitimini, refahını belli düzeye çıkaran toplumların kullanabileceği bir rejimdir. Onun dışında demokrasicilik oynuyorsunuz Türkiye'de. Aşirete bağlı insanın iradesi sandığa nasıl yansıyor? Reisin de tutumuna bağlı. E bu demokrasi mi? Tarikata mensup insanın iradesi tarikatın, şeyhin ağzına bağlı." diyor.