BIST 8.885
DOLAR 34,31
EURO 37,19
ALTIN 3.018,55
HABER /  POLİTİKA

Partinin adını kaptırdılar

Ağar ve Mumcu, günler önce DP çatısında birleşme kararı aldı. Ama başvuru gecikince, partinin adı çoktan kapıldı.

Abone ol

Günler önce Demokrat Parti (DP) çatısı altında birleşme kararı alan DYP ve Anavatan başvuruda gecikince, Cemal Şen adlı biri DP'nin isim hakkını aldı. İki parti, eski bir DP'li olan Şen'in peşinde.

DYP ve Anavatan'ın Demokrat Parti (DP) adında birleşmesi eski DP yöneticilerinden olduğu söylenen Cemal Şen'in girişimiyle tehlikeye girdi. Şen, iki partiden önce bir grup arkadaşı ile 'DP' isimli parti kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. DYP ve Anavatan, bir yandan yarın başvuruya itiraz etmeye hazırlanırken, bir yandan da DP'nin geri alınması için ne yapacaklarını araştırıyor.

CEMAL ŞEN: DP'Yİ KİŞİSEL İRADEMLE KURDUM

DP'nin isim hakkının sahibi Cemal Şen, bu girişiminin altında hiçbir siyasi senaryo olmadığını ve tamamen kişisel iradesiyle karar verdiğini söyledi. Şen, Radikal'e şöyle konuştu:

"2000-2001 yıllarında teşkilat başkanı olarak DP'nin Türkiye çapında teşkilatını kurdum, daha sonra aktif siyasetten ayrıldım. Başka partilerde siyaset yapma imkânı bulamayan arkadaşlarımla zaman zaman oturur 'Biz de bir siyasi hareket başlatsak mı' diye düşünürdük. İnternete baktım, partimden söz edilmiş. Bunun üzerine 30 arkadaş yasal prosedürü yerine getirerek DP'yi kurduk. DP'yi tamamen kişisel irademle kurdum. Şu anda da genel başkanıyım. Ne DYP'ye ne de Anavatan'a karşı müspet ya da menfi bir tutumum yok. Bu, DP'li biri olarak DP'yi kurma, DP adı altında siyaset yapma isteğidir." Şen, "Neden, iki partinin DP çatısı altında birleşme kararından sonra, bu girişimde bulundunuz?" sorusunaysa şu karşılığı verdi:

"O zaman yapsalardı. Böyle bir başvuru yapmamışlar. Burası hukuk devleti. Hukuk devletinde belgeler olur. Televizyonda konuşmakla olmaz. İçişleri Bakanlığı'nda var mısınız, yok musunuz? Herkes konuşuyor. 'Biz işte burada birleşelim' diyorlar. İyi de birleşeceğiniz yerin sahibi misiniz? O önemli değil mi?"

Kaynak: Radikal