BIST 9.764
DOLAR 34,10
EURO 37,95
ALTIN 2.824,40
HABER /  POLİTİKA

Partilerden kopan kopana

Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili aday listelerine ilişkin incelemesi sürerken, tepki istifalarının ardı arkası kesilmiyor!

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili aday listelerine ilişkin incelemesi sürerken, siyasi partilerdeki tepkiler ve buna bağlı istifalar da devam ediyor. Batman'da, partilerinin milletvekili aday listesine tepki gösteren CHP İl Başkanı Orhan Ekmen ile 5 ilçe başkanı istifa etti.

AK Parti'den toplu istifa

AK Parti Gençlik Kolları Düzce İl Başkanı Ömer Mercan, yaptığı yazılı açıklamada, il yönetimi olarak görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi. Ömer Mercan, şunları kaydetti: ''AK Parti'nin Türkiye genelinde teşkilatlanmasını güçlü ve başarılı bir şekilde gerçekleştiren, genel ve yerel seçimlerde AK Parti'yi Türkiye'de ilk üçe taşıyan Düzce İl Teşkilatının kurucusu ve yöneticilerine, çalışmaları ve başarıları devam ederken, son aday listesinde yer verilmemesi, kamuoyunda, il ve ilçe teşkilatlarımızda yoğun rahatsızlık ve tepkiye neden olmuştur. Oluşturulan bu liste ile daha önce şevk ve özveri ile sürdürdüğümüz çalışmaları devam ettiremeyeceğimize inandığımızdan dolayı Düzce İl Gençlik Kolları olarak topluca istifa ediyoruz.''

Düzce DP'den kopmalar
Bu arada, Düzce Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı, kadın kolları, gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyeler, topluca istifa etti. Düzce DP İl Başkanı Oktay Koçak, yaptığı basın açıklamasında, milletvekili seçimlerinde yeni yüzlere, teşkilatın içinden yetişerek sorumluluk almış eğitimli, kariyerli, dinamik, coşkulu genç isimlere yer verilmemesinin teşkilat olarak kendilerini üzdüğünü ve düşündürdüğünü söyledi.

Ensari partide kaldı

AK Parti'nin aday listesine alınmayan İzmir Milletvekili Tevfik Ensari, ''Partimden istifa etmiyorum. Listeye girmiş bir milletvekili adayı gibi çalışacağım'' dedi. AK Parti İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ensari, milletvekilliği süresi boyunca bir milletvekiline yüklenen misyon ve yükü yerine getirmenin rahatlığını yaşadığını belirtti. ''Milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalarla İzmir sokaklarına rahat çıkacağını, sivil toplum örgütlerine alnı açık, dimdik gidebileceğini'' ifade eden Ensari, halkla iç içe yaşadığını, partili ayrımı yapmadan vatandaşların sorunlarını çözmek için çalıştığını kaydetti.

Genç Parti de karıştı
Genç Parti (GP) Antalya İl Yönetim Kurulundan 20 kişi ile merkez ilçe ve 14 belde başkanlığından yöneticiler görevlerinden istifa etti. GP Antalya İl Başkan Vekili Ayşegül Karabiber, düzenlediği basın toplantısında, GP Genel Merkezinin, milletvekilliği genel seçimleri için Antalya'yı bilmeyen, sorunlarına vakıf olmayan, bilgi ve tecrübe birikimleri konularında şüphe duydukları dört adayı ilk dört sırada gösterdiğini öne sürdü.

Aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa eden Büyüknohutçu da Antalya'nın Antalyalılar tarafından temsil edilmesi gerektiğini savundu. Daha sonra, istifa edenler, Yener Ulusoy Bulvarı'ndaki parti binasının dış cephesindeki parti tabelasını siyah örtüyle kapattı.

İğdirli adaylıktan çekildi

Eski DYP Kastamonu İl Başkanı Kamil İğdirli, milletvekili adaylığından çekildi. Milletvekilliği adaylığını neden geri çektiği konusunda herhangi bir açıklamada bulunmayan Kamil İğdirli, durumu mensubu bulunduğu parti teşkilatı ile değerlendirdikten sonra açıklama yapacağını söyledi. İğdirli, partisinden istifa etmediğini, ancak milletvekili adaylığından çekildiğini ifade etti.