BIST 9.777
DOLAR 34,18
EURO 38,20
ALTIN 2.923,91
HABER /  GÜNCEL

Parsadana hazin tören

Dün vefat eden Selçuk Parsadan'ın cenazesi toprağa verildi.

Abone ol

Bazı kişi ve kurumları dolandırdığı gerekçesiyle yargılandığı davalarla tanınan ve dün vefat eden Selçuk Parsadan'ın cenazesi toprağa verildi.

Parsadan için Feriköy Behram Çavuş Merkez Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, oğlu Hakan Parsadan, kızı Cansel Parsadan ve yakınlarından oluşan yaklaşık 40 kişilik bir grup katıldı.

Hakan Parsadan, cenaze sırasında basın mensuplarının babasının ekonomik sıkıntısı olup olmadığı yolundaki bir sorusuna, ''Vardı. Kitabı çıktı. Kitabının geliriyle geçiniyordu'' yanıtını verdi. Parsadan, ''Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Babam yerli bir Robin Hood'du. İster kabul etsinler, ister etmesinler benim babam düşündüklerini her zaman açıkça söyledi'' şeklinde konuştu.

Parsadan, ''Yaptıklarının doğru olduğuna mı inanıyorsunuz?'' şeklindeki soruyu da ''Tabi. Ben kesinlikle inanıyorum. Halkın büyük bir bölümü de buna inanıyor. Kendisi de her zaman yaptıklarının arkasında durdu zaten. Ben her zaman babamla gurur duyacağım. Çoğu insanın da gurur duyduğundan eminim'' diye cevaplandırdı.

Selçuk Parsadan'ın arkadaşı İzabella Veziroğlu da Parsadan ile 3 yıl önce tanıştıklarını ifade ederek, ''Ben onu dolandırıcı olarak tanımıyordum zaten tanışırken. Tanıştığım zaman da çok iyi bir insan olarak gördüm. Onun olduğunu öğrendikten sonra da bu kadar iyi bir insanı gördükten sonra zaten önemsizdi benim için'' dedi.

Veziroğlu, Parsadan'ın evde fenalaşması üzerine 112 Acil Servisi aradıklarını, ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını ve burada kısa sürede vefat ettiğini dile getirdi. Veziroğlu, cenaze töreni sırasında fenalaşarak yere düştü. Caminin içindeki bir banka yatırılarak yüzüne su serpilen Veziroğlu, bir süre sonra kendine geldi. Parsadan'ın cenazesi, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in, emekli Orgeneral Necdet Öztorun'un adı kullanılarak örtülü ödenek yoluyla dolandırılması olayının da aralarında bulunduğu çeşitli suçlardan dolayı hüküm giyen Selçuk Parsadan, 19 Şubat 2001 tarihinde Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun'dan yararlanarak tahliye olmuştu.

Parsadan, hükümlü olarak bulunduğu Afyon Kapalı Cezaevinde Özdemir Sabancı suikasti faillerinden Mustafa Duyar'ın öldürüldüğü olayda tek kurşunla yaralanmış ve kısmen yüz felci olmuştu.